Yarışma Tandır Çorbası(Afyon Yöresi) - Tellioğlu Un Sponsorluğunda







Elhan

Ferrero Pilli Bebek Aslen Anteplidir
Pro Üye
Anneler Kulübü
Doğa Severler Kulübü
16 Mart 2008
9.469
42.505
51
Herkese selamlar 🤗
Kadınlar Kulübü Forum bölümünün en sevdiğim alanlarından biri Yemekteyiz yarışmaları, şimdiye kadar yalnızca tariflere bakmak, sunumları görmek ve oy vermek amacıyla giriyordum. Bu kez ben de katılmak istedim, ilk kez yarışıyorum çok heyecanlıyım hatam olursa affola 😊
Kayınvalidemden öğrendiğim ve çok severek içtiğimiz tandır çorbası ile yarışmaya katılmaya karar verdim. Umarım beğenirsiniz ☺

Malzemeler
Eki Görüntüle 2616064
200g kuşbaşı et ( yağsız ve sinirsiz, yumuşak kısmından)
4 yemek kaşığı yoğurt ( Ben ev yoğurdu kullandım isteğe bağlı olarak hazır yoğurt, süzme yoğurt ya da tava yoğurdu da kullanılabilir )
2 yemek kaşığı un (Ben 1 kaşık normal un ,1 kaşık tam buğday unu kullandım)
1 yumurta ( Sarısı kullanılacak )
1 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı kırmızı toz biber
1,5 litre su
Tuz

Yapılışı
Önce etlerimizi düdüklü tencereye koyup üzerine suyumuzu ekliyoruz etler iyice yumuşayıp kolayca parçalansın diye 1 saat haşlıyoruz haşlama süresinin sonunda etleri çıkarıp güzelce didikliyoruz.
Eki Görüntüle 2616060 Eki Görüntüle 2616058

Etlerimiz haşlanırken çorbamızın terbiyesini yapıyoruz, yoğurda yumurta sarısı ve unumuzu ekleyerek çırpma teli ile homojen olana kadar çırpıyoruz.

Eki Görüntüle 2616056 Eki Görüntüle 2616055 Eki Görüntüle 2616053
Etimizin suyundan terbiyemize biraz ekleyip, terbiyemizin ılıklaşmasını sağlıyoruz, böylece çorbamızı eklediğimiz terbiyemiz, çorbamızı kesik kesik yapmayacak. Ayrıca terbiyemizi çorbaya dökerken kısık ateşte yavaş yavaş ekliyoruz. Bu da yine çorbanın kesik kesik olmasını engelleyecek.

Eki Görüntüle 2616031 Eki Görüntüle 2616030
Eki Görüntüle 2616049 Eki Görüntüle 2616048 Eki Görüntüle 2616047 Eki Görüntüle 2616046 Eki Görüntüle 2616040


Kenara ayırıp didiklediğimiz etlerimizi yeniden et suyuna atıyoruz, tuzumuzu ekliyoruz, ocağımızı kısık ateşe alıyoruz yavaş yavaş terbiyemizi ekliyoruz ,sonra altını açıp kaynayana kadar karıştırıyoruz ,kaynayınca altını kısıp yaklaşık 10-15 dakika daha kısık ateşte çorbamızı pişirip,altını kapatıyoruz.
Eki Görüntüle 2616052 Eki Görüntüle 2616051

Eki Görüntüle 2616032
Son olarak tavada erittiğimiz tereyağına toz biberimizi ekleyip sosumuzu hazırlıyoruz, çorbamızın üzerine gezdirip servis ediyoruz.

Eki Görüntüle 2616039 Eki Görüntüle 2616038

Deneyecek olan herkese afiyet olsun, sevgiler 🥰

Eki Görüntüle 2616036 Eki Görüntüle 2616037 Eki Görüntüle 2616069
Ellerinize sağlık. Harika görünüyor. Yarışmada başarılar dilerim. Şansınız bol olsun kardeşim. :KK36: :KK36:
 






Yukarı Alt