Taze fasülye

ASSKIM

sadece KIZIM için:)
Kayıtlı Üye
Katılım
18 Mart 2008
Mesajlar
1.321
Emoji Skoru
24
taze(yeşil)fasülyeyi nasıl yapıyorsunuz yaa........:1no2:
ben yuksek ateste yapıyorum olmuyor kısık ateste yapıyorum olmuyor anlamadım ya nasıl pişirecegim pişmiyor....:eek:
açık açık anlatırmısınız.....
şimdiden teşekkürler......a.s.
 

Saruboceq

İki Kız Annesi :)
Kayıtlı Üye
Katılım
17 Ekim 2007
Mesajlar
12.388
Emoji Skoru
163
aldığın fasülye çok mu kartki canım olmuyor..
yemekleri hep kısık ateşte pişiririm ben.
harlı ateşte yanık kokusu oluyor yemeklerde.
nasıl tarif istiyorsun sen sor ben söyleyeyim..
 

ASSKIM

sadece KIZIM için:)
Kayıtlı Üye
Katılım
18 Mart 2008
Mesajlar
1.321
Emoji Skoru
24
taze alıyorum hep secıyorum bıle....
ama bende anlamadım....evdekıler yıyıyor bişi demıyorlar benım hosuma gıtmıyor yaa.....
tarife gelince hepsinide söyle yaparım ben degişik tarıfler iyi oluyor.....
bu arada tesekkur ederım....
 

Saruboceq

İki Kız Annesi :)
Kayıtlı Üye
Katılım
17 Ekim 2007
Mesajlar
12.388
Emoji Skoru
163
bak taze fasülyeyi ben kırıp sonrada 2 ye kıydıktan sonra biraz suda bekletiyorum..(güzelce yıkadıktan ve kumunu attıktan sonra)
yayık tencere de daha iyi piştiği için fasülyeyi elimle alıp direk koyuyorum..
üzerine kıyılmış soğanı atıyorum..
onun üzerinede küp küp doğranmış domatesi..ve ne kadar salça istiyorsam salçayı.
tuz,karabiber ve bir çay kaşığıda şeker koyuyorum.
en sonda zeytinyağı koyup harlı ateşte bir kere kaynatıyorum..
yani fasülye altta diğerleri üstte oluyor..
altını kısıyorum..
durumuna göre rengi sararmaya başlayınca güzelce bir karıştırıyorum..
kaynamış su koyuyorum ki az su zeytinyağlıda herzaman daha lezzetli.
kısık ateşte kapağını açmadan pişiriyorum..
bir iki kere en fazla alt üst ediyorum..
sonrada altını kapatıp demlenmesini bekliyorum..
soğuduktan sonrada borcama alıyorum..
işte bu kadar..
 

ZuZuu

kelebeğimm koynumda
Kayıtlı Üye
Katılım
15 Aralık 2007
Mesajlar
7.355
Emoji Skoru
110
hayatım düdüklü tencerede 10 dakkada lokumm gibi oluyo...çok da lezzetli oluyo..uzun süre kaynamadığı için lezzeti de gitmiyo..
 

UgurBocugu

CEYİS BAKANI:)
Pro Üye
Katılım
5 Ocak 2008
Mesajlar
68.757
Emoji Skoru
22
fasulyeyı asla elınle koprma bıcak yarımıyla duz olmuycak sekılde kes
sonra tencereye sıvı yağ soğan koy kavur ardından bıber domates(cok fazla deıl salca var )sonra salca koy kavur ardından fasulyeyı koy bellı sure kavur haslansın dırek su asla dokme sonra 10 dk sonra uzerıne TUZ KARABIBER SARIMSAK kesnlıkle cok guzel tat verıyo ıstersen havucta doğra pişrmeye basladın andan bu ana kadr yuksek ateste yap bu evreden sonra ksık ateste devam et kendınce pıssın arad karıstr
afıyet olsun
 

ASSKIM

sadece KIZIM için:)
Kayıtlı Üye
Katılım
18 Mart 2008
Mesajlar
1.321
Emoji Skoru
24
cok tesekkur ederım hepınıze sagolun.....
 

AskKirintisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
17 Eylül 2007
Mesajlar
4.816
Emoji Skoru
22
Kısık ateşte yapıyorum harika oluyor, canım çekti şimdi...
Zeytinyağlıları soğuk yiyenleri alkışlamak istiyorum, ben hiç soğuk yiyemem, sıcak olmalı.
 

deniz33

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
14 Nisan 2007
Mesajlar
51
Emoji Skoru
0
Yaş
46
canım taze fasülye pişirmek en kolay iştir...a.s


tencerenin altına soganları üzerine fasülyleri en üstünede domates rendele..yagını şöleee bi gezdir üstüne....a.s
1 diş sarımsak bide 1 kesme şeker at.tuzunu pişene kadar koyma.tuz sıkar ve pişmesini geçiktirirr.
Bir de püf noktası su koyma domatesin suyunla pişsin.gerekirse bi çay bardagı kadar ekle yada sulu seviyorsanız piştikten sonra su koy..a.s

afiyet olsun..a.s.
 

incisu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
4 Temmuz 2007
Mesajlar
1.291
Emoji Skoru
3
bende duduklu tencerede yaparım hemencecık pısıverıyor
 
Yukarı Alt