Tencerede Şiş Kebap

dilber

Guru
Pro Üye
19 Ekim 2007
6.677
3.705
Tencerede Şiş Kebap

Malzemeler:
Kuşbaşı et 750 gram
Kuru soğan 3 adet
Domates 4-5 adet
Yeşil biber 7-8 adet
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Çöp şiş
18403608_757073161138526_7122532605184057624_n.jpg


Hazırlama:
Domatesler orta büyüklükte parçalara ayrılır. Biberler üç parçaya bölünür. Soğanların parçalanmamasına dikkat edilerek domatesler gibi doğranır. Daha sonra hazırladığımız malzemeyi ve kuş başı etleri aynen şiş kebap yapar gibi çöplere bir et bir sebze gelecek şekilde dizilir. Hazırladığımız şişleri bir büyük kaşık tereyağı koyduğumuz genişçe bir tencerede iyice esmerleşinceye kadar çevrilir. Bütün şişler hazır olduğunda başka bir tencereye bir yada büyüklerine göre iki domates rendelenir. Bir biber ufak ,ufak doğranır. Birazda yağ eklenerek sos hazırlanır. Sonra hazırlanan şişlerde tencereye koyularak ,biraz tuz serpilir,yarım saat kısık ateşte pişirilir. Afiyet olsun...
 
Yukarı Alt