Tenekede Tavuk

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
Katılım
12 Temmuz 2006
Mesajlar
31.759
Emoji Skoru
21.552
Yaş
55
Tenekede Tavuk Tarifi İçin Malzemeler :
  • 1 adet orta boy tavuk
  • 3 adet patates
  • 3 adet soğan
  • 2 adet domates
  • Göz kararı Tuz
  • Tavuğu kapatabilmek için 1 adet teneke
Tenekede Tavuğun Sosu İçin Malzemeler :
(İsteğe bağlıdır soslamadan da yapabilirsiniz)

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı zeytin yağ
  • 1 Tutatm pul biber
  • 1 Tuatam kekik
Tenekede Tavuk Nasıl Yapılır?
Öncelikle sos için hazırladığımız malzemelerimizi karıştırıp harmanlıyoruz sonra tavuğumuzu sosa batırıp içini dışını iyice sosla ovalayıp tavuğun her yerine sürüp yediriyoruz, sosa bulunan tavuğumuzu aparata yerleştiriyoruz apartın altındaki tepsiye sırasıyla domates, soğan ve patetesleri doğruyoruz, sostan arta kalan varsa bu doğradığımız malzemelerin üzerine gezdirerek döküyoruz, böylece kalan sosumuz ziyan olmuyor doğradığımız malzemelerde pişince daha lezzetli oluyor. (Bu arada tenekede tavuk aparatınız yoksa bir adet tahta kazık alıp bir tepsinin ortasını delerek toprağa batırmak suretiyle de tarifi uygulayabilirsiniz)


Bu işlemler bittikten sonra çimen, toprak veya beton bir zemine aparatımızı koyup ağzını açtığımız tenekeyi üzerine kapatıyoruz, tenekenin üstüne hava almaması için ağır bir taş koymayı unutmuyoruz, etrafına kuru tahta parçaları, çalı çırpı veya odunla çevirip ateşliyoruz, yavaş yavaş yaktığımız ateşle yaklaşık 45dk-1 saat pişiriyoruz ve tenekeyi yavaşça kaldırıp tenekede tavuğumuzu servis ediyoruz. Tenekede tavuk nasıl yapılır öğrenmiş oldunuz.

Göreceksiniz ki tavuğu parçalarken kemikler elinizde tavuğun eti ise löp löp tabağınıza dökülecek.
Tenekede tavuk nasıl yapılır tarifi bu kadar, şimdiden afiyet olsun…
seftenyemektarifleri.com
 
Yukarı Alt