Terbiyeli Buğday Çorbası(resimli)

kedi dili

EN BÜYÜK TÜRK ATATÜRK!
Kayıtlı Üye
Katılım
26 Mayıs 2008
Mesajlar
830
Emoji Skoru
6
bugün ilk kez yaptım ve herkezin tarafından tam not aldım,çok kolay ve leziz bir çorba,ayrıca besleyici

akşam aşurelik buğday ıslattım,sabah yıkayıp haşladım,soğumaya bıraktım.

1 su bard.aşurelik haşlanmış buğday;
1orta boy kuru soğan;
1 su bard.yoğurt;
1 yumurta;
1-2 y.kaşık un;
tuz,kuru nane,varsa tavuk suyu(yada hazır tavuk bulyon).

kuru soğanı minik kıyalım,ve az sıvı yada kavuralım,su ekliyelim ve haşlanmış buğday,kaynamaya bırakalım,başka tarafta yoğurt+yumurta+un+tuz çırpma telle karıştıralım,azcik su ekleyip devamlı karıştırarak encereye ilave edelim kesilmesin,kaynayana kadar,sonra kuru nane ve ben kırmızı biber koydum azcik kavuralım ve çorbaya ilave edelim,bir taşım kaynatıp ateşten alalım...afiyet bal şeker olsun,,
bu çorbayı hem soğuk hem sıcak servis edebilirsınız(ben renk olsun bir tutam rendelmiş havuç ekledim kaynıyan çorbaya)
 
Son düzenleme:
Yukarı Alt