Tokat Kebabı-Resimli

flapy

Guru
Kayıtlı Üye
Katılım
4 Ocak 2008
Mesajlar
252
Emoji Skoru
1
Tokat yöresine ait enfes bir yemektir. Özel kebap ocaklarında yapılır.Çok lezzetli olan Tokat kebabı'nı yemenizi tavsiye ederim.




1 Kg.Taze kuzu eti ve kuyruk yağı
4 Tane patlıcan
5 Adet domates
250 gr yeşil biber
3 adet patates
2 adet soğan
5 diş sarımsak

Taze kuzu eti, kuyruk yağı, patlıcan, domates, yeşil biber, patates, soğan, sarımsak ve özel pişirilmiş kebap pidesi kullanılarakyapılır. Özel kebap ocaklarında yapılır. Küçük parçalar halinde kesilen etler baharat, biber ve soğanla terbiye edildikten sonra hafif yağlanmış şişlere takılmak üzere bekletilir. Şişlerin en başına et ve sebzelerin düşmemesi için patlıcanın sap kısmı takılır. Şiş üzerine bir et bir sebze ve sebze aralarına bir parça kuyruk yağı ve bir iki diş sarımsak dizilir. Patlıcanların kabuğu alınmaz yarıdan kesilmiş ve uzun selvi doğranmış patlıcanlar önceden hafifçe tuzlanmalıdır. Birkaç şişe de etler müstakil olarak takılır.
Kebap ocağının ortasında bulunan yatay demire şişler asılır. Fırının iki tarafında bulunan yatay bölümde yanan odunların ateşi ile pişmeye bırakılır. Fırının alt kısmında bulunan şaç tepsiye damlayan yağlar toplanır. Özel pişirilmiş pideler bir tepsiye yayılır. Pişen etler ve sebzeler bunun üzerine sıyrılır. Tepsinin ortasına pişen domatesler konulur. Üzerine toplanan yağlardan gezdirilerek servise alınır.
 
Son düzenleme:

seboss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
8 Haziran 2010
Mesajlar
69
Emoji Skoru
1
tokat kebebı çınarda yenir :KK70:.D.D
 

cennetimsin

hoşgeldin paşam
Kayıtlı Üye
Katılım
16 Şubat 2010
Mesajlar
392
Emoji Skoru
0
tokat kebabı tokatta yenir bir tokatlı olarak bir şekilde yolunuz düşerse yerinde yemenizi tavsiye ediyorum ben her sene gidiyorum çünkü tokatlıyım şanslıyım bayramda da orada olacağım kısmetse
 
Son düzenleme:
Yukarı Alt