- 12 Haziran 2008
- 883
- 0
kışın kullanmakiçin salçaya ekolarak egedeçok kullanılır acılı ve tatlı olarak yaparız yemeğe renk ve tat verir.
kırmızı tatlı veya acılı biber alınıp yıkanır ve kuruması beklenir.
kırmızı biber
yıkanıp kuruyan biberler önce 2 ye bölünerek çekirdekleri çıkarılır sonra küçük küçük zardan biraz büyük olabilir kesilir sinilere tepsilere etenli kısmı yukarda olcakşekilde üstüste gelmicek şekilde sıralanırki en uzun aşama budur bu iş bittimi işnerdeyse biter sonra güneşe konup ve yanmıcak kadar güneşte durur tabi küçülür ve büzüşürler.iyice tıkır olunca biz evde kahve değirmenleri var elektrikli ondan geçirip sıvı yağ koyup azcık karıştırp kavanozlara koyarız ama rondanda geçiren var ozaman biraz daha kalın oluyo ama işini görür.
kırmızı tatlı veya acılı biber alınıp yıkanır ve kuruması beklenir.
kırmızı biber
yıkanıp kuruyan biberler önce 2 ye bölünerek çekirdekleri çıkarılır sonra küçük küçük zardan biraz büyük olabilir kesilir sinilere tepsilere etenli kısmı yukarda olcakşekilde üstüste gelmicek şekilde sıralanırki en uzun aşama budur bu iş bittimi işnerdeyse biter sonra güneşe konup ve yanmıcak kadar güneşte durur tabi küçülür ve büzüşürler.iyice tıkır olunca biz evde kahve değirmenleri var elektrikli ondan geçirip sıvı yağ koyup azcık karıştırp kavanozlara koyarız ama rondanda geçiren var ozaman biraz daha kalın oluyo ama işini görür.