Tülbent mantısı

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
32.572
23.654
tulbent-mantisi-640x480.jpg


♦ 500 gram kıyma
♦ 2 adet soğan
♦ 2 adet yufka
♦ 1 tutam tuz
♦ 1 tutam karabiber
♦ 1 tutam kırmızı pul biber
♦ Yoğurt
♦ yarım demet maydanoz

Tülbent mantısı tarifi:

Soğanı yemeklik şekilde ince doğrayalım. Kıyma ile beraber kavuralım. Üstüne tuz ve karabiber ilave edelim. İnce kıyılmış maydanozu da ekleyerek karıştıralım.

Düz bir zemine yufkayı serelim. Yufkanın üstüne hazırladığımız kıymalı harcı yayalım. Yufkayı rulo şeklinde saralım. Sonra bu ruloyu temiz bir tülbent ile sarıp iki ucunu düğümleyelim.

Önceden kaynattığımız tuzlu suyun içinde 6-7 dakika haşlayalım. Haşlandıktan sonra tepsiye alalım. Tülbenti çıkartalım. Rulo halindeki hamur işini dilimler halinde keselim. Küçük bir tavada yağın içinde kırmızı pul biber ekleyerek sos için yağı hazırlayalım. Tülbent mantısının üzerine bu yağlı sos ile beraber yoğurdu döküp servis yapabiliriz. Afiyet olsun.
 
Yukarı Alt