Popüler Konu Vali Kebabı -Bağdat Baharat Sponsorluğunda

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
170.468
264.534

-cantanem-

Guru
Pro Üye
Doğa Severler Kulübü
8 Haziran 2013
18.692
52.774
Ben bunu yiyemem oturur izlerim yaa. Çok güzel olmuş. :rolleyes:Senin tariflerine bakınca kendimi lokantada restoran da gbi hissediyorum. Karnim acikiyor. :kk77:Ellerine sağlık. Yarışmada bol şans:sampiyon:
 

Ausencia

_Alcatraz Kaçkını_
ÜZGÜN
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2012
41.680
145.339
nuryolu nuryolu duydun mu canım ??

Evet evet o kocaman yutkunma sesi benden geldi :KK70::KK70:

Tablo gibi olmuş , bu tabağın önünde saygıyla eğiliyorum:KK52::KK52:

Eline emeğine sağlık .

Çok beğendim , öyle böyle değil :super:
 

Eses07

Ne mutlu Türküm diyene!
Pro Üye
23 Kasım 2013
79.405
62.624
Wooww şahane. .
Ne hamarat kadınsın. .
Tebrikler başarılar ellerine sağlık. .
:hamarat::hamarat:
 

Denizkizi2425

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2016
1.596
1.403
Merhaba arkadaşlar...
Öncelikle hepinizin kurban bayramı mübarek olsun şimdiden,hayır ve güzelliklere vesile olsun inşallah.

Madem et yemekleri yapıyoruz,bizim evin favorisi olan vali kebabı ile katılmak istedim.

Adana ve patlıcanlı kebap için
400 gr kadar yağlı kuzu kıyma(dana da olur)
Yarım kuru soğan rendesi
2 yemek kaşığı galeta unu
Maydanoz
Pul biber,tuz
Eki Görüntüle 1883862
Bu malzemeleri iyice yoğurup adana kebap için kullanılan enli çöp şişlere diziyoruz.
Ayrıyetten bir büyük patlıcanı iri iri bölüp normal çöp şişe patlıcan ve köfte olacak şekilde diziyoruz.
Uzerine domates ve biber ekleyip 190C lik fırında kurumayacak kadar pişiriyoruz(yaklaşık 20 dk)
Eki Görüntüle 1883860
Gelelim fındık lahmacunlara
Bu lahmacun tarifini kısa bi süre önce keşfettim, hazır lahmacunkardan çok daha lezzetli oluyor,tavsiye ederim
Ben kebabın bir parçası olarak yaptığımdan az bir malzeme ile yaptım.

içi için
100 gr kadar yaglı kıyma
1 büyük soğan rendesi
2 domates rendesi
maydanoz
Pulbibere,karabiber,7 türlü baharatı,tuz,sıvıyağ
Eki Görüntüle 1883861
Hamuru için
1 bardak ilik su
1 cay kaşığı dolusu yaş maya
tuz
alabildiği kadar un

Öncelikle hamur yoğurulur.ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılıp içi hazırlanana kadar dinlendirilir.
iç malzemeler de karıştırılıp rengi açıksa az bi salça ilave edilir.
hmurlar orta kalınlıkta açılır,ben görüntüsü güzel olsun diye kase ağzı ile kestim, sizler direk açtığınız gibi yapabilirsiniz.
Açtığım hamura nkıyma harçı sürüp tavaya aldım.tavayı az yağ ile yağladım.Bi kapak ile kapayıp kızık ateşte
4-5 dk kadar pişirdim.
tava büyükse 3 lahmacun birden alabiliyor.ben çift tava kullandım,daha pratik oldu ve daha çabuk pişti.

Eki Görüntüle 1883859
sunum aşaması tamamen zevkinize kalmış...Vali, kebabının olmazsa olması bu üç yemektir diğer ilaveler damak tadınıza kalmış...

Sunum....




Eki Görüntüle 1883864 Eki Görüntüle 1883865
Elinize saglık canm çok iştah açıcı ..
Zahmetli de olsa değer diye düşünüyorum
 

chiLL

Popüler Üye
Pro Üye
21 Nisan 2012
7.725
8.167
Ben bu tabağı 3 e bölerim. 3 ayrı yemekte anayemek olarak kullanırım 3 ünü de :)

Ellerine sağlık canım, yarışmada başarılar dilerim :KK68:
 

Yukarı Alt