1. Merhaba, sitemize ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz. Ücretsiz üye olmak için tıklayın...
  2. Notu Gizle

Wanton Çorbası (Çin)

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve KilicBaligi tarafından 3 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    3 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : KilicBaligi
  1. KilicBaligi

    KilicBaligi ✯✯✯ Albay ✯✯✯ Pro Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2007
    Mesajlar:
    14.906
    Beğenildi:
    7.944
    Ödül Puanları:
    438
    Başlangıç için iyi br tercih...



    100 gr kıyma
    1 adet ufak soğan
    1 adet taze soğan
    1 çay kaşığı toz zencefil
    1 çorba kaşığı soya sosu
    1 çorba kaşığı susam yağı
    1 tutam karabiber
    Hamur için:
    1 su bardağı su
    Yarım tatlı kaşığı tuz
    Yeteri kadar un
    Üzeri için:
    1 çorba kaşığı susam yağı
    1 adet taze soğan

    Önce hamur malzemesiyle serte yakın bir hamur hazırlanır, yarım saat dinlendirilir. İç malzemesi karıştırılır. Dinlenen hamur, merdaneyle servis tabağı kadar açılır. 3*3 santimlik kareler kesilir. Karelerin ortasına yeteri kadar iç bırakılır. Önce üçgen olarak katlanır, bastırılır. Sonra rulo yapılır. Tencereye 4 su bardağı kadar su konur. İçine 1 tatlı kaşığı şeker eklenir. Kaynama noktasına gelince hazırlanan hamurlar atılır. 10 dakika kadar haşlanır. Suyuyla birlikte kaseye hamurlar konur. Üzerine bir miktar susam yağı ve ince kıyılmış taze soğan konur.