Yalancı Çerkez tavuğu tarifini bilenler?

Ecolina1995

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
ÜZGÜN
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2020
150
44
Nasıl yapabilirim ? Tarifi nedir?

Yalancı Çerkez Tavuğu nasıl yapılır?
 


Vücut Kitle İndeksim (VKI) tavsiye edilen VKI değer aralığının aldında.
Boyuma göre tavsiye edilen VKI aralığında olmam için ağırlığımın 19 Kg. ile 25 Kg. arasında olması gerekir.
Boyum : 100 cm. Başlangıç Kilom :10 Kg. Şimdiki Kilom :01 Kg.

kaydirigubbakcemile

Doğa Severler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2020
28
13
20
bir tane tavuk göğsünü tuzlu suda iyice pişip dağılacak kıvama gelene kadar haşlıyosun. soğuduktan sonra tel tel ayırıp küçük parçalara bölüyosun. 2-3 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı mayonez, 1 kase yoğurt, yaklaşık 1 su bardağı çekilmiş ceviz, tuz, karabiber, kimyon de ekleyip karıştırıyosun. üzerine kırmızı biberli yağ gezdirip servis yapıyosun. afiyet olsun ^^
 


Lagom06

Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2020
236
313
bir tane tavuk göğsünü tuzlu suda iyice pişip dağılacak kıvama gelene kadar haşlıyosun. soğuduktan sonra tel tel ayırıp küçük parçalara bölüyosun. 2-3 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı mayonez, 1 kase yoğurt, yaklaşık 1 su bardağı çekilmiş ceviz, tuz, karabiber, kimyon de ekleyip karıştırıyosun. üzerine kırmızı biberli yağ gezdirip servis yapıyosun. afiyet olsun ^^
Bunlara ek ekmek parçaları da konuyor sanırım
 

borasu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2020
50
47
28
Nasıl yapabilirim ? Tarifi nedir?

Yalancı Çerkez Tavuğu nasıl yapılır?
Tavuğu haslarken suya bir elma atıyorum bu sayede tavuk kokmuyor sonra biraz cevizi un haline gelecek kadar çekiyorum robotta içine tekrar ceviz ekliyorum bu sefer daha az çekiyorum biraz dişe gelsin diye içine tavuğu atıp yine çekiyorum kıvama gelsin diye gerektiği kadar süt ekliyorum biraz sarımsak biraz karabiber
 

ATTRAENTE

ACTA EST FABULA
Pro Üye
Doğa Severler Kulübü
19 Ağustos 2008
14.041
32.272
Nasıl yapabilirim ? Tarifi nedir?

Yalancı Çerkez Tavuğu nasıl yapılır?

Tavuğu haşlayıp tel tel ayırın, rondoda ekmeği çekin bir kaba alın, içine tavuk, ceviz, sarmısak,tuz,karabiber, 1-2 kaşık mayonez, 2-3 kaşık yoğurt ve tavuğun suyundan koyup karıştırın, üzerine pul piberli yağ hazırlayın. Mayonez benim eklememdir çok lezzet veriyor.
 

Bitter moon

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2020
59
23
27
tavugu didikliyoruz ince ince.
sonra bi kenarda süt icine ekmek kirintisi , tuz, k. biber toz pulbiber z.yagi , sarimsak rendesi, tavuk suyu karistiriyoruz... sonra sivi karisimi tavuklarla bulusturuyoruz . tavuk suyunu biraz sicakken sütle bulusturun tavuklar daha iyi icine ceksin.
tavugu haslarken sogan havuc vs. koyabilirsiniz
 

boza

...
Pro Üye
12 Temmuz 2006
4.089
6.628
35
bir tane tavuk göğsünü tuzlu suda iyice pişip dağılacak kıvama gelene kadar haşlıyosun. soğuduktan sonra tel tel ayırıp küçük parçalara bölüyosun. 2-3 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı mayonez, 1 kase yoğurt, yaklaşık 1 su bardağı çekilmiş ceviz, tuz, karabiber, kimyon de ekleyip karıştırıyosun. üzerine kırmızı biberli yağ gezdirip servis yapıyosun. afiyet olsun ^^
Şuna ilave olarak ben haşlanmış tavuk göğsü, ekmek kırıntısı ve cevizi birlikte rondo yapıyorum.
 

benYAZ

Popüler Üye
Doğa Severler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2014
3.612
5.026
ben size orjnalini vereyim, zor değil.
bütün tavukla çok lezzetli oluyor, eğer çok gelirse bir kalçalı but, bir göğüs yeterli ve 1 bardak ceviz.
tavuğu tuz koyarak haşlayın, soğuyunca didikleyin. suyunun üzerindeki yağı ayırıyorum, ekmek sarımsak ve cevizi rondodan çekiyorum. cevizi çok un gibi yapmayın, dişe gelsin.
rondodan çektiklerinizi tavuğun suyuyla ıslatın, göz kararı ne sulu ne kuru olsun. didiklediğiniz tavukları katın.
üzerine pul biber ve bütün ceviz ekleyin.
afiyet olsun.
 

elmadilimi

❤️
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2013
5.672
8.968
ben size orjnalini vereyim, zor değil.
bütün tavukla çok lezzetli oluyor, eğer çok gelirse bir kalçalı but, bir göğüs yeterli ve 1 bardak ceviz.
tavuğu tuz koyarak haşlayın, soğuyunca didikleyin. suyunun üzerindeki yağı ayırıyorum, ekmek sarımsak ve cevizi rondodan çekiyorum. cevizi çok un gibi yapmayın, dişe gelsin.
rondodan çektiklerinizi tavuğun suyuyla ıslatın, göz kararı ne sulu ne kuru olsun. didiklediğiniz tavukları katın.
üzerine pul biber ve bütün ceviz ekleyin.
afiyet olsun.

Ben de buna yakın olan kendi tarifimi paylaşayım.

3-4 dilim normal ekmek içini 1 bardak tavuk suyu ve 1 diş sarımsak rendesiyle beraber tencereye alıp kaynara çıkana kadar Ocakta tutuyorum. Ocaktan alıp kaşıkla hafif eziyorum, ekmek zaten yumuşamış oluyor. İçine göz kararı tuz karabiber ve didiklediğim tavuğu katıyorum. İyice karıştırıp tabağa alıyorum. Sonra tavaya 1 kaşık tereyağ ve elimle parçalandığım cevizleri koyup hafif kavuruyorum, en son 1 çay kaşığı kırmızı toz biberi de ekleyip bi 15-20 saniye daha kısık ateşte tutuyorum ve tavuklu karışımın üstüne gezdiriyorum.

Sarımsak pişmiş olduğu için rahatsız etmiyor. Ceviz de elle parçalanınca ve yağda kavrulunca daha güzel dişe geliyor.

Orijinal tarifte ceviz iyice ezilip içine katılıyor. Tek fark bu diye biliyorum...

Yağını en son dökmek kaydıyla sıcak ya da soğuk tüketilebiliyor bu şekilde. Yağı önceden dökerseniz donar zaten...
 

İlginizi Çekebilir