1. Merhaba, sitemize ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz. Ücretsiz üye olmak için tıklayın...
  2. Çorbalar Oylama Başladı !
    Notu Gizle
  3. Merhabalar Ziyaretçi, Pınar ürün inceleme ankete katılım için tıklayınız.
    Notu Gizle

Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve ZeytinKek tarafından 20 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    20 Ocak 2009
    Konu Sahibi : ZeytinKek
  1. ZeytinKek

    ZeytinKek Popüler Üye Üye

    Katılım:
    24 Şubat 2008
    Mesajlar:
    3.163
    Beğenildi:
    1.050
    Ödül Puanları:
    163
    bu tatlımı sık sık yaparım Eşimin en çok beğendiği tatlıdır.



    1 kilo süt
    Yarım paket margarin
    1 su bardağı un
    1 su bardağı toz şeker
    1 paket vanilya
    8-10 tane sade büskivi
    Üzerine tarçın

    margarini tencerede eritin ve unu ekleyin 1-2 dk kavurun. bu işlemi yaparken tel çırpıcı kullanın ki topak topak kalmasın. Üzerine sütü ve şekerini ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırın . kaynamasına yakın vanilyasını ekleyin ve kaynadıktan sonra 1-2 dk daha kaynasın. Ocağı kapattıktan sonra tel çırpıcıyla bir müddet çırpıyorum komik bulacaksınız ama miksere üşeniyorum . Aslında kollarım çalışsın istiyorum bu teknolojiyle iyice otomatiğe bağlandık gibi geliyor bana. Kekimi dahi miksersiz çırparım ve kocaman kabarır :)) borcama büskivileri dizin ve üzerine tatlıyı dökün. soğuduktan sonra tarçın serpin. büskivinin amacı tatlının daha kolay dilimlenmesi için ..
     
  2. 22 Ocak 2009
    Konu Sahibi : ZeytinKek
  3. Zana_zana

    Zana_zana Guru Üye

    Katılım:
    3 Kasım 2007
    Mesajlar:
    791
    Beğenildi:
    169
    Ödül Puanları:
    313
    malzemelerin miktarı ne kadar??
     
  4. 22 Ocak 2009
    Konu Sahibi : ZeytinKek
  5. moonxlight

    moonxlight Aktif Üye Üye

    Katılım:
    11 Şubat 2008
    Mesajlar:
    132
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Bende bu tatlıyı sizin gibi yapıyorum.Tek fark yağ hiç koymuyorum.Altını kapattıktan sonra 10 dakika çırpıyorum.Bisküvide koymuyorum.Ellerinize sağlık buda farklı bir tarif.
     
  6. 24 Ocak 2009
    Konu Sahibi : ZeytinKek
  7. ZeytinKek

    ZeytinKek Popüler Üye Üye

    Katılım:
    24 Şubat 2008
    Mesajlar:
    3.163
    Beğenildi:
    1.050
    Ödül Puanları:
    163
    Haklısınız çeşit çeşit tavuk göğsü tarifi okudum. büskivileri dizince dilim olarak daha güzel çıkıyor daha güzel görünüyor. ama yağsız tavuk göğsünü hiç tatmadım.
     
  8. 3 Şubat 2011
    Konu Sahibi : ZeytinKek
  9. evdefnaz

    evdefnaz ﷲ Üye

    Katılım:
    17 Şubat 2008
    Mesajlar:
    5.385
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    146
    tarifin için tesekkürler ellerine saglık canım bunu kaydettim bir yere:KK71:
     
  10. 21 Mart 2012
    Konu Sahibi : ZeytinKek
  11. _cimcime_

    _cimcime_ Ya Fettâh Ya Rezzâk Üye

    Katılım:
    12 Ekim 2007
    Mesajlar:
    913
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    resim yok ama paylaşım için sağol