Yoğurt yapımı

hkalps

🐣
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Katılım
26 Kasım 2018
Mesajlar
1.040
Emoji Skoru
1.273
Normal koşullarda yoğurt taş gibi olmaz ki. Ama maya olarak sade activia kullanırsanız daha sert olabilir. gerçi bu da biraz jel kıvamı veriyor yoğurda.
Mayalanma bittikten sonra yoğurdu buzdolabinda 24 saat hareketsiz bekletebilirsiniz.
Son aklıma gelen, sütü 15 dakika kadar kaynatın ve mayalarken biraz da nişasta koyun.
Nişasta mı?
Siz denediniz mi var etkisi
 

Bebeğimin doğacağı muhtemel tarih : 31-10-2019

Hamileliğimin 18. haftası içindeyim.
Bebeğimi kucağıma almama 158 gün kaldı.

Bebeğinizin ayak ve parmak izi karakteristik şekilde şekillenmeye başlıyor. Eğer canlandırıcı bir içeceğe ihtiyaç duyuyorsanız, yüksek karbonhidratlı ve düşük yağlı olan kayısı suyu, üzüm suyu, limonata, portakal suyu, greyfurt suyu ve kızılcık suyunu deneyebilirsiniz.

Bebeğimin yaklaşık ağırlığı : 210 gr. - Yaklaşık boyu : 14.2 cm. (Baştan Popoya)

Hamilelik Günlüğünü İmza alanına eklemek için tıklayın

hkalps

🐣
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Katılım
26 Kasım 2018
Mesajlar
1.040
Emoji Skoru
1.273
Hayir. Denemedim. Ama taş gibi yogurt denilince nisasta sertlestirir diye dusundum. Ben 12 saat kadar mayaliyorim. Belki uzun sure bekletmek de katilasmasina yardimci olur.
Aaa olabilir ben 6 7 saatte açıyorum ama sadece üstünü açıyorum yerinden 1 2 saat daha kıpırdatmıyorum..
1 2 gün hiç açmıyorum 😁 ama yine de sulu oldu bu son yaptığım.
Suyundan cacık yaptım bende 😁 suyu da faydalıdır ne yapalım
 

Bebeğimin doğacağı muhtemel tarih : 31-10-2019

Hamileliğimin 18. haftası içindeyim.
Bebeğimi kucağıma almama 158 gün kaldı.

Bebeğinizin ayak ve parmak izi karakteristik şekilde şekillenmeye başlıyor. Eğer canlandırıcı bir içeceğe ihtiyaç duyuyorsanız, yüksek karbonhidratlı ve düşük yağlı olan kayısı suyu, üzüm suyu, limonata, portakal suyu, greyfurt suyu ve kızılcık suyunu deneyebilirsiniz.

Bebeğimin yaklaşık ağırlığı : 210 gr. - Yaklaşık boyu : 14.2 cm. (Baştan Popoya)

Hamilelik Günlüğünü İmza alanına eklemek için tıklayın

blinco

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
15 Ekim 2018
Mesajlar
22
Emoji Skoru
10
Yaş
23
Ben cam kavanozda yapıyorum bazen sert oluyor bazen eh işte.. ama yapabildiğim en iyisi cam kavonozlar.
Maya da daha önceki ekşimemiş mayayı kullanıyorum .4..5 saat battaniyeye sarıp bekletiyorum .
cam kavanoz gerçekten işe yarıyor. ben de kısa süre önce keşfettim. büyük bir tencerede yapmaktan daha iyi.
 

hkalps

🐣
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Katılım
26 Kasım 2018
Mesajlar
1.040
Emoji Skoru
1.273
cam kavanoz gerçekten işe yarıyor. ben de kısa süre önce keşfettim. büyük bir tencerede yapmaktan daha iyi.
Kavanozda hiç yapmadım 🙂
Annem yapardı ama o da güzel fikir hepsi birden açılıp ekşimiyor
 

Bebeğimin doğacağı muhtemel tarih : 31-10-2019

Hamileliğimin 18. haftası içindeyim.
Bebeğimi kucağıma almama 158 gün kaldı.

Bebeğinizin ayak ve parmak izi karakteristik şekilde şekillenmeye başlıyor. Eğer canlandırıcı bir içeceğe ihtiyaç duyuyorsanız, yüksek karbonhidratlı ve düşük yağlı olan kayısı suyu, üzüm suyu, limonata, portakal suyu, greyfurt suyu ve kızılcık suyunu deneyebilirsiniz.

Bebeğimin yaklaşık ağırlığı : 210 gr. - Yaklaşık boyu : 14.2 cm. (Baştan Popoya)

Hamilelik Günlüğünü İmza alanına eklemek için tıklayın

benpapatya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
19 Haziran 2014
Mesajlar
583
Emoji Skoru
465
Kavanozda hiç yapmadım 🙂
Annem yapardı ama o da güzel fikir hepsi birden açılıp ekşimiyor
Evet, kavanozda daha iyi oluyor. Tüketme sırası gelene kadar kavanozlar da böylece beklemiş ve yoğurt daha iyi ve daha lezzetli bir kıvama gelmiş oluyor. Bu arada sonuncu yoğurdumu, Migros'ta satılan bir mayayla yaptım (Küçük bir paket, fiyatı da 10 tl gibi birşey) Kıvam ve lezzet gayet iyi oldu. Ev yoğurdu zaten taş gibi olmaz. Çünkü içine kıvam verici ilave etmiyoruz. Olabildiğince katı olması için sütü 15 dakikaya yakın kaynatıyorum.
 

hkalps

🐣
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Katılım
26 Kasım 2018
Mesajlar
1.040
Emoji Skoru
1.273
Evet, kavanozda daha iyi oluyor. Tüketme sırası gelene kadar kavanozlar da böylece beklemiş ve yoğurt daha iyi ve daha lezzetli bir kıvama gelmiş oluyor. Bu arada sonuncu yoğurdumu, Migros'ta satılan bir mayayla yaptım (Küçük bir paket, fiyatı da 10 tl gibi birşey) Kıvam ve lezzet gayet iyi oldu. Ev yoğurdu zaten taş gibi olmaz. Çünkü içine kıvam verici ilave etmiyoruz. Olabildiğince katı olması için sütü 15 dakikaya yakın kaynatıyorum.
Aaa migros mayayı çok duydum 😍 kıvamı güzeldi demek..
 

Bebeğimin doğacağı muhtemel tarih : 31-10-2019

Hamileliğimin 18. haftası içindeyim.
Bebeğimi kucağıma almama 158 gün kaldı.

Bebeğinizin ayak ve parmak izi karakteristik şekilde şekillenmeye başlıyor. Eğer canlandırıcı bir içeceğe ihtiyaç duyuyorsanız, yüksek karbonhidratlı ve düşük yağlı olan kayısı suyu, üzüm suyu, limonata, portakal suyu, greyfurt suyu ve kızılcık suyunu deneyebilirsiniz.

Bebeğimin yaklaşık ağırlığı : 210 gr. - Yaklaşık boyu : 14.2 cm. (Baştan Popoya)

Hamilelik Günlüğünü İmza alanına eklemek için tıklayın

Medusan

We are all mad here
Kayıtlı Üye
Katılım
21 Temmuz 2009
Mesajlar
996
Emoji Skoru
265
Ben fırında yapıyorum dışarda da yapmıştım ama fırında yaptığım daha sert ve kıvamlı oldu ben günlük süt ile yaptığım için kaynatma gereği duymuyorum sadece parmağımın dayanacağı ısıya gelene kadar bekliyorum bu arada fırınımı 50 dereceye ayarlıyorum ve süte mayamı katıp karıştırdıktan sonra fırına atıyorum 1 saat kadar 50 derecede kalıyor daha sonra firını kapatıp 5 6 saatte açmadan içerde duruyor sonra çıkarıp dolaba koyuyorum geçenlerde tutmayan yoğurduma yaptım bu yontemi kurtardım resmen taş gibi oldu tek kafama takılan nokta ben prebiyotik yoğirt mayası kullanıyorum tadı normal yoğurttan farklı daha yavan tatsız gibi normal mi yoksa sütümden falan mı kaynaklanıyor? Hiç prebiyotik yoğurt mayası kullanan var mı?
 
Yukarı Alt