1. Merhaba, sitemize ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz. Ücretsiz üye olmak için tıklayın...
  2. Çorbalar Oylama Başladı !
    Notu Gizle
  3. Merhabalar Ziyaretçi, Pınar ürün inceleme ankete katılım için tıklayınız.
    Notu Gizle

Yoğurtlu soğuk çorba

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve HanimKelesimiGetir tarafından 29 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : HanimKelesimiGetir
  1. HanimKelesimiGetir

    HanimKelesimiGetir ANNEANNE OLUYORUM:))) Pro Üye

    Katılım:
    20 Mart 2008
    Mesajlar:
    92.683
    Beğenildi:
    57.459
    Ödül Puanları:
    563
    nohut ve buğday akşamdan ıslatılır

    nohut ve buğday birlikte pişer suyu biraz fazla koyun buğday su çekiyor düdüklü tencere olursa daha güzel olur özleşiyor

    1,5 su bardağı nohut
    1 su bardağı buğday
    yarım kilo yoğurt
    nane

    pişen nohutu ve buğdayı biraz soğutmaya bırakın üzerine yoğurt çırpıp ilave edin en sonunda naneyi ekleyin iyice soğuyunca buzdolabına koyun soğuk soğuk için afiyet olsun
     
  2. 19 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : HanimKelesimiGetir
  3. UfuruktenPrenses

    UfuruktenPrenses twitter@UfuruktenPrnses Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2007
    Mesajlar:
    12.215
    Beğenildi:
    2.629
    Ödül Puanları:
    413
    nohutsuz yapar annem..
    sadece buğday ile..
    nohut ilginç geldi ona söyleyeceğim bakalım biliyor mu?
    servis ederken de üstüne dereotu ohh..
    miss:)
     
  4. 20 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : HanimKelesimiGetir
  5. mavi_ay

    mavi_ay Aktif Üye Üye

    Katılım:
    10 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    774
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    canım birde nohut ve buğdayın yanında içerisine bildiğiniz yemeklik kabak doğrayın küçük küp şeklinde harika oluyor..deneyin derim ben çok seviyorum
    Bizdede buna Ayran aşı derler
     
  6. 16 Eylül 2008
    Konu Sahibi : HanimKelesimiGetir
  7. endeniz

    endeniz Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    493
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    86
    Bu bildiğimiz Toyga çorbası, tercihe göre hem sıcak ve soğuk servis edilebilir. Ben sıcakken içmeyi daha çok seviyorum. Çok lezzetli ve besleyici çorba bence...

    Derinss, nohutla da denemelisin, çok lezzetli oluyor.
     
  8. 6 Kasım 2008
    Konu Sahibi : HanimKelesimiGetir
  9. punchlinee

    punchlinee MANGA Üye

    Katılım:
    20 Ekim 2007
    Mesajlar:
    785
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    286
    offf yazın çok güzel gider... benim de sevdiğim çorbalardan biridir.. meze de denebilir... içine yeşil mercimek te katılır.. bi de buğday, aşurelik buğday olcak..çok lezzetli ve vitaminli....
     
  10. 6 Kasım 2008
    Konu Sahibi : HanimKelesimiGetir
  11. ZARACI

    ZARACI Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.300
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    bende bunu yeşil mercimek ve erişteyle yapıyorum.ama en önemlisi bunu içerken ezilmiş sarımsakla içmek.mutlaka deneyin vazgeçemeyeceksiniz:)
     
  12. 26 Haziran 2009
    Konu Sahibi : HanimKelesimiGetir
  13. esmer gxuxzeli

    esmer gxuxzeli Bismillahirrahmanirrahim" Üye

    Katılım:
    25 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    7.797
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    146
    çok severek yediğimiz soğuk aş tşk ederim :.:)
     
  14. 27 Haziran 2009
    Konu Sahibi : HanimKelesimiGetir
  15. tripolog

    tripolog Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Aralık 2006
    Mesajlar:
    272
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    arkadaşlar ben yemek cahiliyimdir de azıcık :eek: bişey soracaktım buna su ekleniyor mu nohut ve buğdayın suyu süzülmeden mi yoğurt ekleniyor yoksa nohutu buğdayı süzüp yoğurdu mu sulandırarak ekliyoruz yardımcı olun ne olur çok severim bu çorbayı:Saruboceq:
     
  16. 5 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : HanimKelesimiGetir
  17. pelincan

    pelincan evlat nefes gibi Üye

    Katılım:
    12 Eylül 2007
    Mesajlar:
    2.435
    Beğenildi:
    10
    Ödül Puanları:
    348
    harika bir tarif emeğine sağlık
     
  18. 8 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : HanimKelesimiGetir
  19. HanimKelesimiGetir

    HanimKelesimiGetir ANNEANNE OLUYORUM:))) Pro Üye

    Katılım:
    20 Mart 2008
    Mesajlar:
    92.683
    Beğenildi:
    57.459
    Ödül Puanları:
    563

    Nohut ve buğdayın suyu zaten azalıyor pişince .
    Eğer çok olursa suyu biraz ayırın
    Yoğurdu katın üzerlerine katı olursa soğuk su ilave edin üzerine soğuk olarak yiyin


    sağol canım yazın çok güzel içiliyor bu çorba