yumuşacık biftekler ...

sebul43

Popüler Üye
Pro Üye
3 Eylül 2010
266
1
Hepimiz biliriz ki, Biftek pişirmek oldukça zor bir iştir, hemen pişivermez,ama pişmiş sanırız. Neyse ki çok pratik 30 dk. da lokum gibi biftek tarifi vereceğim..

Bifteklerinizi dövmenize hiç gerek yok ne kadar kalın olursa o kadar iyi .

İstenilen adet biftek
soğan
kekik, tuz, k.biber
salça ve su
2 kaşık z.yağı

düdüklü tencereye yağı ilave edin, bifteklerinizin ön ve arka yüzüne baharatları dökün , tek sıra halinde tencereye dizin ve aralarına halka şeklinde dilimlediğiniz soğanları ilave edin son olarak 1 çay bardağı kadar sıcak suyu ekleyip, yarım saat kadar ocakta pişirin. pişen biftekler salçalı su ilave edip fırının ızgara bölümünde 10 dk.kadar pişirin. afiyet olsun..
İsterseniz fırına koymak yerine , aynı işlemi tavada da yapabilirisnz.
 

Maisondesante

Sağdanikinciyıldız
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2011
100
0
Buğlama yada ızgara hindi kuşbaşı yapacağım, sirke, limon, hardal ve baharatlarla marineye koydum , bugünse migrosta 5tl ye kekik suyu gördüm, marine için kullanılabilir mi, 1-2 kapak gibi? hiç deneyen olmamış sanırım
 

icesun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2011
174
1
Hepimiz biliriz ki, Biftek pişirmek oldukça zor bir iştir, hemen pişivermez,ama pişmiş sanırız. Neyse ki çok pratik 30 dk. da lokum gibi biftek tarifi vereceğim..

Bifteklerinizi dövmenize hiç gerek yok ne kadar kalın olursa o kadar iyi .

İstenilen adet biftek
soğan
kekik, tuz, k.biber
salça ve su
2 kaşık z.yağı

düdüklü tencereye yağı ilave edin, bifteklerinizin ön ve arka yüzüne baharatları dökün , tek sıra halinde tencereye dizin ve aralarına halka şeklinde dilimlediğiniz soğanları ilave edin son olarak 1 çay bardağı kadar sıcak suyu ekleyip, yarım saat kadar ocakta pişirin. pişen biftekler salçalı su ilave edip fırının ızgara bölümünde 10 dk.kadar pişirin. afiyet olsun..
İsterseniz fırına koymak yerine , aynı işlemi tavada da yapabilirisnz.
Ocakta yarim saat derken duduklude
yarim saat mi demek istediniz?
 

Yukarı Alt