1. Merhaba, sitemize ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz. Ücretsiz üye olmak için tıklayın...
  2. Merhaba Ziyaretçi Ödüllü yemek yarışması
    Notu Gizle
  3. Notu Gizle

Zencefilli Sebzeli Pideler

Konusu 'Ekmekler&Pideler' forumundadır ve Elif tarafından 21 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    21 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    28.446
    Beğenildi:
    15.134
    Ödül Puanları:
    488
    Pideleri kâğıt mutfak havlusu ya da kâğıt peçetelere sarıp, % 100 ısıtılmış fırında 30 saniye ısıtın. Sonra fırından alıp, birer kenarlrını yarın.
    Geniş ve düz bir kaba zeytinyağı ve sarmısağı koyun. Tahta bir kaşığın tersiyle ezerek, zencefillerden birinin suyunu çıkarın; öbür zencefili de ince ince kıyıp, tümünü tabaktaki karışıma katın.
    Kabı % 100 ısıtılmış fırında 30 saniye tutup, fırından alarak mantarları ekleyin. Üstünü, kabın bir kenarı açık kalacak biçimde plastik filmle örtüp, % 50 ısıtılmış fırında 2 dakika pişirin. Kabı fırından alıp, mısır ve kabakları ekledikten sonra, üstünü yeniden aynı biçimde örtüp, % 100 ısıtılmış fırında 2 dakika daha pişirin. Kabı fırından alıp, limon suyu, ballı soya sosu, tuz ve karabiberi ekledikten sonra, bu karışımı pidelere doldurun.
    Pideleri birbirlerine dokunmayacak biçimde bir servis tabağına yerleştirip, tabağı % 50 ısıtılmış fırına sürün. Pideleri 1,5 dakika, tümünün eşit ölçüde pişmesi için arada yer değiştirterek pişirin. Tabağı fırından alıp, pideleri sıcak sıcak servis yapın
    lkaynak:ezzetler.com