Zeytinyağlı Barbunya

dilber

Guru
Pro Üye
Katılım
19 Ekim 2007
Mesajlar
6.677
Emoji Skoru
3.704
Zeytinyağlı Barbunya


Malzemeler:
1 Kilo barbunya
1 adet soğan
2 adet domates
2 Adet havuç
3 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz, pul biber
1 tatlı kaşığı şeker
Yapılışı:
Barbunyalar kaynayan suda haşlanır, soğan yemeklik doğranır, zeytin yağında tuz ve şeker eklenerek iyice kavrulur, rendelediğimiz domatesler, küçük doğradığımız havuçlar ve sarımsaklarda eklenerek biriki kez çevrilir, pişmeye yakın barbunyalara kavurduğumuz soğanlarda eklenerek pişmeye bırakılır. Barbunyalarımız pişip soğuyunca maydanoz yapraklarıyla süslenenerek servis yapılır.
405558759623303pizapw1435006437.jpg
 
Yukarı Alt