zeytinyağlı iç baklalı enginar

limon_agaci

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
27 Aralık 2011
Mesajlar
301
Emoji Skoru
133
3 adet enginar
yarım kg iç bakla
1 adet soğan
zeytinyağı
limon
tuz
su

enginarları boydan ikiye kesiyoruz. içindeki tüylü kızımları alıp limonlu suda bekletiyoruz. saplarını da yabana atmıyoruz tabi. dışını soyup içindeki taze kısımları da kullanıyoruz. bu esnada küp küp doğradığımız soğanı zeytinyağıyla rengi hafif pembeleşinceye kadar kavururuz. iç baklaları da ilave edip 5-6 dakika kadar çevirip altını kapatırız. ayrı bir tencereye enginarları dizip içine baklaları doldururuz. yarım limon sıkıp bir çay bardağı su ilave edip pişiririz. hem çok basit hem çok sağlıklı hem de harika bir lezzet. biz ailecek enginar yapraklarını kazımaya bayılıyoruz. afiyet olsun :-)
IMG_4491[1].JPG
 

Yukarı Alt