Zeytinyağlı Patlıcan

Efser

içimde demlenmeye bırakdığım sözlerim var
Pro Üye
Katılım
8 Aralık 2011
Mesajlar
24.555
Emoji Skoru
43.944
image.jpg



Zeytinyağlı Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler:

2 adet tombul iri bostan patlıcan.
İçi İçin:

  • 2 adet domates,
  • 2 adet sivri biber,
  • 1 adet kırmızı biber,
  • 1 adet havuç,
  • 200 gr mantar,
  • 5 diş sarımsak,
  • 1 su bardağı zeytinyağı,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • Kırmızı pul biber(isteğe göre),
  • Tuz.
Zeytinyağlı Patlıcan Yapılışı
Patlıcanlar alaca soyup, yarım santim kalınlığında daire şeklinde dilimleyelim.
Tuzlu suda 30 dakika bekletip, suyunu süzelim ve kurulayalım.
Tavaya zeytin yağını, patlıcanları koyalım ve patlıcanlar hafif pembeleşene kadar kızartalım.
Biberleri, sarımsakları ince ince kıyalım.
Havucu, domatesleri, mantarları küp şeklinde küçük küçük doğrayalım.
Bir çay bardağı sıvı yağı tavada kızdıralım.
İçine sarımsakları, biberleri ilave edip, hafif kavuralım.
Sonra havucu mantarları ilave edelim.
Mantarlar biraz suyunu çekince domatesleri ilave edip, 5 dakika daha kavuralım.
Daha sonra toz şekeri, tuzu, karabiberi ilave edip, karıştıralım.
Kızarttığımız patlıcanları tepsiye yerleştirelim.
Patlıcanların üzerine hazırladığımız harçtan paylaştıralım.
ılık olarak servis yapalım.
ALINTIDIR...
 

eyluldogan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
27 Kasım 2013
Mesajlar
1.946
Emoji Skoru
404
Yaş
29
Havuç ve mantarı düşünemedim patlıcanla birlikte. Ben bunu karnıyarık gibi yapıp içine domates biber soğan koyuyorum. hiç mantarlı denemedim.
 

jullyet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
8 Ağustos 2014
Mesajlar
1.807
Emoji Skoru
222
güzel görünüyor, denemek lazım, teşekkürler.
 
Yukarı Alt