ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

dilber

Guru
Pro Üye
Katılım
19 Ekim 2007
Mesajlar
6.677
Emoji Skoru
3.704
ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

Malzemeler:
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kuru soğan
500 gram taze fasulye
3 adet domates
Tuz
Hazırlanışı:
Yarım çay bardağı zeytinyağı tencereye alınır, yemeklik doğranmış soğanlar kavrulur. Temizlenip arzuya göre kesilmiş olan fasulyeler eklenir. Tencerenin kapağı kapatılarak 6-7 dk kavrulur. Daha sonra 3 adet kabuğu soyulup doğranmış domates eklenir, 1 su bardağı su ilave edilir. Fasulyeler pişene kadar tencerenin kapağı kapatılarak pişirilir. Ocaktan almadan tuzu eklenir, zeytinyağı da eklenerek servis kaselerine alınır. Soğuk olarak servis edilir. Afiyet olsun.
dilber 030.jpg
 
Yukarı Alt