Akne ergenlik döneminde ortaya çıkan bir sorundur ancak birçok yetişkin ilerleyen dönemlerde de sivilce problemi yaşayabilir. Hormonel dengesizlik, sağlıksız beslenme gibi nedenlerle ortaya çıkan akneleri yok edebilmeniz için sofranızda bu besinlere yer açmalısınız.

Akneleri Geçirecek Besinler

akne_geciren_besinler.jpg


Lif İçeren Besinler

Akne sorununa neden olan yüksek miktarda şeker içeren besinler yerine lif içeriği yüksek ürünler tercih edin. Kepek ve yulaf en iyi lif kaynaklarıdır.

Taze Meyveler

Akneler ile savaşmanıza yardımcı olacak ve cildin yenilenmesini sağlayan besinler tüketmeniz gerekir. Taze meyve ve sebzeler cildi yenileyen vitaminler açısından en iyi kaynaklardır. İçerdikleri doğal asit cilt sorunlarının oluşmasını engeller.

Selenyum

Selenyum hücrelerini hasardan koruyan ve sivilceleri tedavi etmek için cildin elastikiyetini koruyan güçlü bir antioksidandır. Fındık, ceviz, biber ve sarımsakta bol miktarda bulunur.

Omega3 Yağ Asitleri

İstiridye, fasulye, kümes hayvanları, somon, keten tohumu, sardalya ve uskumru zengin çinko ve omega-3 yağ asitleri kaynağıdır. Ciltte oluşan sivilcelerin çabuk iyileşmesini sağlar. Cildin nem dengesinin sağlanmasına yardımcı olur ve sivilce izlerinin onarılmasını sağlar.

Yeşil Çay

Güçlü bir antioksidan olan yeşil çay doğal detoks etkisi görür. Sağlıklı bir cilde kavuşmanızı sağlar. Toksinlerin atılması cildinizin daha parlak bir hale gelmesini sağlar.