Beyaz tenli ya da kumral kadınlar için kurtarıcı makyaj önerileri hazırladık. Cilt kusurlarını kapatmanın zor olduğu açık tenliler için günlük makyaj ile doğal ve pürüzsüz bir cilde kavuşabilirsiniz.

Açık tenli kadınların makyajın normalden daha uzun sürebilir. Bunun temel nedeni ise ciltteki küçük kusurların kapatılmasının zor olmasıdır. Cildinizi pürüzsüz ve parlak gösterebilecek önerilerimiz var. Açık tenli kadınların makyajlarında dikkat etmesi gereken en önemli nokta ise abartıdan uzak seçimler yapmalıdır.

Açık Tenli Kadınlar İçin Makyaj Önerileri

Fondöten

Cildinizde hafif bir ışıltı yaratacak fondöten seçimleri günlük makyajınızın olmazsa olmaz ürünü olmalıdır. Ağır cilt kusurlarınız yoksa renkli nemlendiriciler sizin için yeterli olacaktır.

Göz Makyajı

Açık tenli kadınların günlük makyajda koyu renkli göz kalemi ya da koyu renkli farlardan kaçınması gerekir. Pembe, turuncu ya da açık yeşil tonları sizin için uygun olabilir. Göz renginizi dikkate alarak far seçimlerinizi yapabilirsiniz. Maskara seçimlerinizde ise kirpik yapınıza uyumlu ve iki kat sürülmüş bir rimel yeterli olacaktır.

Allık

Soluk teninizi canlandırmak için mutlaka allık kullanmalısınız. Şeftali ve pembe tonlarındaki allık ile cildinizde harikalar yaratabilirsiniz. Allığı yüzünüzde iyi bir şekilde dağıtmayı unutmayın.

Dudaklar

Pembe ya da nude tonları günlük makyajınızda kullanmak için ideal renklerdir. Yüzünüz ile bütünlük sağlayan bu tonları tercih edebilirsiniz. Göz makyajınız abartılı ise sadece renkli parlatıcıları da tercih edebilirsiniz.