Akustik asma tavan, hazır haldeki tavanın üzerine farkı malzemeler ile tekrar bir tavan oluşturulmasıdır. Amaç ısı yalıtımı, kablo gibi malzemelerin gizlenmesi ve çok yüksek tavandan rahatsız olanların istediği alçak tavanın yaratılmasıdır. Asma tavanların diğer önemli bir özelliği ise ortam rahat hava akışı sağlamasıdır.

Akustik tavanları sadece estetik amaçlı da tercih edebilirsiniz. Evinizde ses yalıtımı sağlamanıza yardımcı olabilir. Evinizde akustik tavan kullanmayı düşünüyorsanız malzeme seçimine dikkat etmelisiniz. Ahşap malzemelerin küf ve rutubet oluşumunu engelleyen özel malzemelerden üretilmiş olmasına dikkat etmelisiniz. Ahşap tasarımları renkli olarak istediğiniz şekilde dekore edebilirsiniz. Uzun yıllar kullanıma uygun olacaktır. Kolay boyama özelliği ile her yıl farklı bir rengi deneyebilirsiniz.

akustik_asma_tavan (2).jpg


Alçıpan şeklindeki akustik asma tavanlar suya ve yangın gibi istenmeyen durumlara dayanıklıdır. Güvenlik konusunda size yardımcı olur.

Ofislerde akustik asma tavan tercih etmek kabloların görsel açıdan sorun oluşturmaması ve güvenlik sorunu yaratmaması için önemlidir.