Alıçın yararları arasında hem kalp hem de beyin sağlığı vardır. Alıç doğanın en şifalı bitkilerinden bir tanesi. Hafif ekşimsi bir tada sahip olan alıç antioksidan bakımından oldukça zengindir. Bu yüzden de sağlık ile ilgili pek çok sıkıntı için alıçın tüketilmesi tavsiye edilir. Alıç genellikle dağlık ve kayalık yerlerde yetişir. Çoğu iklime ayak uydurabilmesinden dolayı da bu ağaç ile sıklıkla karşılaşabilmek mümkündür. Alıç nerede satılır sorusunun cevabı ise bazı marketler ve pazarlardır.

Kalp Sağlığı Açısından Alıçın Önemi
Alıç kalp sağlığı için çok önemli besinlerden bir tanesidir. Alıç meyvesinin birçok yararı var. Fakat bu meyve özellikle kalbe sağladığı destek ile bilinir. Ritim bozukluğu ya da çarpıntı problemi yaşayan kişiler alıç tüketmelidir. Bunun yanı sıra kalp yetmezliği, kalp kaslarındaki zafiyet gibi problemler için de alıçın çok iyi geldiği biliniyor. Kalbinde problem olan ya da daha sağlıklı bir kalbe sahip olmak isteyenler alıçı bol bol tüketmelidir.

alic_neye_iyi_gelir-600x400.jpg


Alıç Nasıl Tüketilmelidir?
Alıç meyvesi nasıl kullanılır sorusunun cevabı 2 çay kaşığı kadar alıç meyvesini ve yaprağının 400 gram su ile kaynatılıp içilmesidir. Bir süre bu şekilde kaynatılan alıç meyvesi daha sonrasında süzülür. Çay şekilde hazırlanan bu içecekten günde 1 ya da 2 bardak içilebilir. Kaynatılan alıç meyvesi şurup haline getirilerek de tüketilebilir.

Alıç Sirkesi Zayıflatır Mı? Nasıl Kullanır? Kilo Verdirir mi? Tıklayın !

Alıç Bitkisinin Faydaları İçin Tıklayın !
  • alicin_faydalari_nelerdir_nasil_tuketilmeli.jpg
    alicin_faydalari_nelerdir_nasil_tuketilmeli.jpg
    72,2 KB · Görüntüleme: 371