Yüz hatlarını en çekici gösteren, elmacık kemikleri ve yanaklardır. Gücün sembolü olan yanaklar, doğru allık ile renklendirildiğinde yüksek bir cazibe kazandırır. Tek başına bir allık sürmek bile kadına güzellik ve renk vermede etkilidir.

Allık seçimi yaparken ten rengi, saç rengi, kullanılacak kıyafetlerin model ve renkleri veya tamamen allığın renk güzelliğine bağlı olarak seçim yapılır.

allik_secimi-600x350.jpg


Doğru Allık Seçimi

Bronz allıklar, 4 mevsim kullanılabilen, makyajlı ve makyajsız sürülebilen en uyumlu allıklardır. ışıltı ve parlaklık verirken, ilginç şekilde hemen her ten rengine uyar. Üstelik yansımaları ile ruj renklerine de uyum sağlar.

Bronz parlak allıklardan hoşlanmayanlar, cilt renklerinin 3-4 ton koyusu olacak şekilde seçmelidirler. Fakat esmer tenlerde kırmızı, pembe ve soğan kabuğu tonları ekstra bir seksilik sunar.

Saç rengi, allık rengiyle doğru orantılı olmalıdır. Kemiksi yapıya sahip yüzler daha pastel tonlar, etli yanakları olan kişiler net ve koyu tonlarda allık seçmelidirler.

dogru_allik_secimi_makyaj.jpg


Allık Sürme Teknikleri

Allık en ideal pon pon fırça ile sürülür. Yumuşak kıllı ve inceltilmiş uçlu fırçalar, yüz kıvrımlarına rahat değdiği için ideal sürme sağlar. Ressamların kullandığı farklı büyüklüklerdeki pon pon fırçalar, kozmetik fırçalara oranla daha keyifli bir sürüş sağlar. Üstelik gözeneklere girdiği için daha uzun kalıcılık sunar.

Elmacık kemiğinden başlanarak yan- paralel şekilde buruna doğru sürülür. Genellikle elmacık kemiklerine sürülen allık, yüz hatlarına göre daha Asyalı görünmenize neden olabilir. Bazı kişilerde elmacık kemiğinin hemen alt kısmına sürmek, daha çekici görünmesine yardımcı olur.

Allığın en seksi yansıma sunduğu ve dişiliği ön plana çıkardığı yer ise; çene kemiklerinin arka kısmıdır. Kulak altındaki bölgede yuvarlatılmış şekilde duran çene kemiği hattı boyunca, göz hizasının alt kısmına gelene kadar, çene kemiği üzerine ince bir hat olarak sürün. Muazzam olacaktır.

Yüz Şekline Ve Ten Rengine Göre Allık Nasıl Seçilir? Tıklayın !

Beyaz Tenlilere Nasıl Allık Yakışır?

Saç Rengine Göre Nasıl Allık Seçilmeli? Tıklayın !

Makyaj Yaparken Yapılmaması Gerekenler Tıklayın !