Anne karnında bebeğin gelişimi bilhassa anneler tarafından en çok merak edilen konulardan bir tanesidir. Bebeğin anne karnında gelişimi oldukça mucizevi bir süreçtir. Bebeğin saçları ne zaman çıkar gibi merak edilen bir sorunun cevabı ise hamileliğin üçüncü ayından itibaren olacaktır.

Bebeğin Doğumdan Sonra Saçlarının Durumu
Bebeğin saçlı doğup doğmayacağı nasıl anlaşılır gibi bir soruya net bir yanıt verilmesi mümkün olmayabilir. Çünkü ultrasonda saçların gözükmesi ince yapısından dolayı oldukça zordur. Günümüz teknolojisi ile detaylı şekilde görülebilen ultrasonlar bebeğin saçları ile ilgili daha detaylı bilgi verse de doğumdan sonra bebeğin saçlarının durumu net olarak bilinememektedir.

anne_karninda_bebegin_saclari_ne_zaman_cikar-600x400.jpg


Anne Karnında Bebeğin Gelişimi
  • Hamileliğinizin ikinci ayında bebeğiniz henüz bir çilek büyüklüğündedir. El ve ayakları yeni yeni belirgin olmaya başlamıştır.
  • Hamileliğinizin üçüncü ayında bebeğinizin yüzü belirginleşmeye başlar. Boyu yaklaşık 6 santimetreye ulaşır. Organların şekillenmeye başladığı bu dönemde bebeğinizin saç folekülleri de oluşmaya başlamaktadır.
  • Hamileliğinizin dördüncü ayında kulak ve tırnaklar dahil olmak üzere bebeğinizin tüm organlarının oluşumu tamamlanır. Ultrasonda bebeğin saçlarıhenüz gözükemez çünkü bu dönemde ince ince çıkmaya başlamıştır.
  • Hamileliğinizin beşinci ayında bebeğiniz bol bol tekme atmaya başlayacaktır. Göz kapakları gelişim gösterir ve beyni ciddi derece gelişir. Bu dönemde bebeğinizin ince saçları git gide çoğalmaya başlayacaktır.
  • Hamileliğinizin altıncı ayında bebeğinizin saçları uzamaya devam eder ve ağırlığı yaklaşık 800 ila 900 grama ulaşır.
  • Hamileliğinizin yedinci ayında bebeğiniz yaklaşık 35 santimetre uzunluğa ulaşmaktadır. Bu dönemde cildi kırışık ve kırmızıdır.
  • Hamileliğinizin sekizinci ayında bebeğinizin hareketleri daha fazla hissedilir hale gelmektedir. Sesleri duyabilmeye ve tepki vermeye başlayacaktır. Bu dönemde bebeğinizin ağırlığı 2 kilogramı geçebilmektedir.
  • Hamileliğinizin dokuzuncu ayında ise bebeğinizin boyu yaklaşık 50 santimetreye ulaşır. İyice büyüdüğü için hareket alanı kısıtlanacaktır ve eskisi kadar tekme atamaz.
Anne Karnında Bebek Gelişimi İçin Tıklayın !

Anne karnındaki bebek nasıl kilo alır? Tıklayın !

Gün gün Hamilelik – Gebelik Takvimi Tıklayın !