Anne sütünü arttırmak isteyen bir kişi; protein ve kalsiyum ağırlıklı beslenmelidir. Kahvaltı öğününü asla atlamamalıdır. Kuru incir, pekmez, ıspanak, pazı, kara lahana gibi besinleri sık sık tüketmelidir. Çiğ sebzelerden, şekerli içecek ve tatlılardan, fazla çay ve kahve tüketiminden kaçınmalıdır.

Anne Sütü Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Anne sütü hakkında bilinmesi gerekenlerden bazıları şunlardır:

  • Memenin çalışma prensibi, boşaldıkça dolmak üzerine kuruludur. Her ne kadar ilk haftalarda hormonal olsa da, sonraki haftalarda mekanik bir işleyişle doldukça üretim sağlar.
  • Yeterli derecede kalori ve sıvı alındığında önce annenin ihtiyaçları karşılanır, sonra süt üretimi gerçekleşir. Eğer yeterli derecede kalori ve sıvı alınmaz ise; annenin ihtiyacı karşılandıktan sonra süt üretimi gerçekleştirilemez.
  • Pompa ile süt sağıldığında çıkan miktar, bebeğin emdiğindeki çıkan miktardan çok daha azdır.
  • Çocuk ile kurulan yakınlık, süt üretimini arttıran bir durumdur.
  • Emzirmeye başlandıktan sonra ilk üç süt üretimi bir düzen içerisinde olmuyor fakat üç aydan sonra sadece bebeğe yetecek kadar süt üretilmeye başlanıyor.
  • Regl döneminde süt üretimi öncesine göre daha az oluyor.
  • Memeden süt sızması durumunun yetecek kadar süt üretilmiş olmasına bağlı olduğu bir yanılgıdır. Bu durum meme ucunun yapısı ile ilgili bir durumdur.
anne_sutu_nasil_arttirilir-600x400.jpg


Anne Sütü Neden Kesilir?
Düzensiz beslenen, stres altında olan, yoğun üzüntü yaşayan annelerin sütlerinde azalma veya kesilme görülmektedir. Annenin sütü azalmış dahi olsa emzirmesi önerilmektedir. Meme ucu ile ilgili bir problem olması durumunda doktora başvurulmalıdır.

Anne Sütü Yapan Çay Tarifi Tıklayın !

Anne Sütü Yapan Komposto Nasıl Hazırlanır? Tıklayın !

Anne Sütünün Faydaları Nelerdir? Tıklayın !


Anne Sütü Yüze Sürülür Mü? Cilde İyi Gelir Mi? Tıklayın !