Boğaz ağrısı veya diş eti kanaması çekiyorsanız, genellikle tuzlu su ile gargara yapmanız tavsiye edilir. Kolay, ucuz ve asırlık bir ev ilacıdır. En önemlisi herhangi bir yan etkisi yoktur. Tuzlu su gargaralarının hafif sağlık sorunlarını tedavi etmenize yardımcı olabileceğini öne süren bazı araştırmalar var. Tuzlu su ile gargara yapmanın gerçek, kanıtlanmış faydaları sizlerle paylaşacağız.

Tuzlu su gargarası yapmak oldukça kolaydır. Yalnızca iki bileşen gerektirir - su ve tuz - ve yapımı ve uygulaması çok az zaman alır. Ayrıca 6 yaşın üzerindeki çocuklar ve kolayca gargara yapabilenler için tamamen güvenlidir. İşte her gün tuzlu su gargarası yapmanın bazı şaşırtıcı faydaları...

TUZLU SU İLE GARGARA YAPMANIN FAYDALARI​

tuzlu_su_gargara_faydalari.jpg

Mikropları öldürür. Tuzlu su konsantredir ve bakteriler, mayalar ve diğer mikroplar arasında bir difüzyon gradyanı oluşturur. Dolayısıyla, esasen, tuzlu su bu mikropları kurutabilir ve öldürebilir. Bu, tuzlu su ile gargara yapmanın temel faydalarından biridir.

  1. Enflamasyonu ve Enfeksiyonu Rahatlatın: Tuzlu su gargaraları, birincisi boğaz ağrısı ve boğaz tahrişi olan çok sayıda sorunu hafifletir. Gargara özellikle mevsimsel alerji, soğuk algınlığı ve sinüs enfeksiyonlarının neden olduğu boğaz iltihabında faydalıdır. Bununla birlikte, bu basit çare, bir enfeksiyonun iki kez ortaya çıkmasını önlemeye yardımcı olabilir.
  2. Ağızdaki Zararlı Bakterilerin Azalması: Tuzlu su, ağızda bakterilerin çoğalmasına neden olan asitlerin nötrleştiricisidir. Bu nedenle, bu, diş eti iltihabıyla (diş eti hastalığı) mücadele eden ve önleyen dengede bir pH seviyesini korumaya yardımcı olur. Tuzlu su, bakterilerin en sevdiği saklanma yerini alır, bu da buharlı ve asidik bir yuvadır. Tuzlu su, ağız ve boğazı işgal eden bir maya enfeksiyonu olan Candidiasis gibi enfeksiyonların (mantar) yayılmasına karşı koruma sağlar.
  3. Alerjiler: Saman nezlesi gibi bazı alerjiler, bir kişinin burun kanallarının ve boğazının şişmesine neden olabilir ve bu rahatsızlık verici olabilir. Tuzlu su ile gargara yapmak alerjiyi engellemese de boğaz rahatsızlığının bir kısmını hafifletmeye yardımcı olabilir.
  4. Burun tıkanıklığını temizler: Tuzlu suyla gargara yapmak ayrıca solunum yolunuzdaki ve burun boşluğunuzdaki mukus birikimini gidermeye yardımcı olur. Karışım, iltihabı azaltır ve boğazdaki ağrıyı hafifletir. Japonya'da yapılan bir araştırmaya göre, günde üç kez ılık tuzlu suyla gargara yapmak, üst solunum yolu enfeksiyonu gelişme riskini yüzde 40 oranında azaltmaya yardımcı olabilir.
  5. Bademcik iltihabından kurtulma sağlar: Bademcikler, boğazın arkasında bulunan ve bir bakteri ve viral enfeksiyon nedeniyle iltihaplanan iki yumru dokudur. İltihaplı bademcik iltihabı yiyecekleri yutarken ağrıya neden olabilir. Tuzlu su ile gargara yapmak ağrıdan kurtulmanıza ve bu semptomları hafifletmenize yardımcı olabilir.
  6. Ağız kokusunu giderir: Ağız kokunuzun bilincindeyseniz, tuzlu su gargarası ondan kurtulmanın etkili bir yolu olabilir. Ağızdaki bakterileri temizleyerek ağız kokusuna neden olabilir.
  7. Diş eti kanaması ve diş ağrısı: Ağzınızı tuzlu suyla çalkalamak, iltihabı azaltmaya ve bakterilerle savaşmaya yardımcı olabilir. Tuzlu su ile gargara yapmak da diş ağrısından kurtulmanıza yardımcı olabilir. Tuzlu su ile gargara yapmak diş plağını azaltır. Plak ve asit kombinasyonu diş çürümesine yol açar. Neyse ki, tuzlu su ile gargara yapmak bakterileri öldürür. Tuzlu su alkali olduğu için asidi de nötralize eder. Diş Eti kanayanlar için tıklayın !
  8. Ağız ülseri: Ağız ülserinden daha acı verici bir şey yoktur. Hatta yemeğinizi yemekte zorlanabilirsiniz. Tuzlu su, ağrıyı hafifletmeye ve iyileşme sürecini artırmaya yardımcı olur.

Tuzlu Su ile Gargara Nasıl Yapılır?​

  1. Bir bardak ılık suya yarım çay kaşığı sofra tuzu ekleyin. Tamamen eriyene kadar karıştırın.
  2. Tuzdan büyük bir yudum alın ve ağzınızda tutun.
  3. Başınızı geriye doğru eğin ve boğazınızdaki tuzlu suyla yaklaşık 30 saniye gargara yapın ve sonra tükürün.
  4. Tüm tuzlu su bitirene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

Riskler​

Tuzlu su ile gargara yapmak hem çocuklar hem de yetişkinler için güvenli kabul edilir. Ancak gargara yapmakta güçlük çeken kişiler tuzlu su gargarası kullanmamalıdır. Bazı küçük çocuklar da etkili bir şekilde gargara yapamayabilir. Bir çocuk doktoru, bir çocuğun ne zaman gargara yapmaya hazır olduğu konusunda tavsiyelerde bulunabilir. Tuzlu su gargaralarının istenirse günde birkaç kez kullanılması güvenlidir ve olası yan etkisi yoktur. Yüksek tansiyonu olanlar doktoruna danışmalıdır. Tuzlu su çözeltilerinin tadını sevmeyenler, tadı iyileştirmek için bal veya sarımsak eklemeyi deneyebilirler.

Tuzlu su ile gargara yapmak kişinin ağzını temiz tutmaya yardımcı olabilir ve boğaz ağrısı, ağız yaraları ve diş prosedürlerinden kaynaklanan ağrı ve rahatsızlığı hafifletebilir. Tuzlu su gargaraları hızlı ve kolaydır ve ilaçlı gargaralara ucuz ve doğal bir alternatiftir. Bir kişi günde birkaç kez tuzlu suyla güvenle gargara yapabilir. Tipik olarak hiçbir yan etkisi yoktur. Bununla birlikte, yüksek tansiyonu olan veya sodyum alımını sınırlaması gereken kişiler, tuzlu su ile gargara yapmadan önce bir doktorla konuşmalıdır.
  • tuzlu_su_gargara_nasil_yapilir_faydalari_nelerdir.jpg
    tuzlu_su_gargara_nasil_yapilir_faydalari_nelerdir.jpg
    99,2 KB · Görüntüleme: 52.757
  • Beğen
Reactions: Bu Son Olsun