Hayatınızdaki insan sürekli aynı nedenden dolayı tartışıyorsanız ya da yanlış davranışlarını kabul etmekte zorlanıyorsanız ne yapmalısınız? Aynı hataların tekrarlandığı ilişkiler devam edebilir mi? Sizde devamlı aynı sorun nedeniyle kavga ediyorsanız buraya göz atabilirsiniz.

İlişkilerde her konuda anlaşabilmenin ve hiç tartışma yaşamamak pek mümkün olmayacaktır. Bunun nedeni iki farklı bireyin ilişki yaşaması ancak farklı karakterler olmasıdır. Sizinle her zaman aynı düşünen biri ile birlikte olmaya başladığınızda zaman içinde can sıkıcı bir hal alabilir. Peki yapılan hataların sürekli tekrarlanması durumunda ilişkinin ilerleme sürecinde neler yaşanır?

iliskide_ayni_hatalar.jpg

Eşiniz ya da sevgilinizin size uygun olmayan bir davranışından sonra onu uyarmışsınızdır ve bir daha yapmayacağını söylemiştir. Bu durumda diğer taraf konunun üzerine gitmez ancak davranış tekrarlandığında ve bu bir alışkanlık halini aldığında neler yapılması gerekir?

Günlük hayatınızda sizi gerçekten mutsuz eden ve aklınızda yer edinmesine neden olan bir konu ise sakin bir şekilde konuşmayı deneyebilirsiniz. Bu konudan neden rahatsız olduğunuzu ona anlatabilirsiniz. Bu çözüm ilk evrede işe yarayabilir.

Uzun zamandır aynı nedenden dolayı kavga etmeye ve ilişkinizdeki mutluluğunuzu etkilemeye başlayan bir durumda sorgulamaktan çekinmeyin. Onun bu davranışının gerçek nedenini düşünmeye çalışın. Örneğin, sürekli geç kalması ya da sizinle plan yaptığı günlerde aniden kendi arkadaşlarının yanına gitmesi gerektiğini söylüyorsa bu konunun nedeni sizden kaçması mı? yoksa bir gereklilik mi?

Her ilişki kendi içerisinde özel ve kıymetlidir ancak sizin mutsuz olmanıza neden olan aynı sorunu tekrarlamaktan çekinmeyen birinin hayatınızdaki varlığını sorgulamaya başlayabilirsiniz. Sizin üzüldüğünüzü görmeyen ve size bu konuda ısrarcı olmamanızı söyleyen bir erkek arkadaş ile birbirinizi iyi tanımıyorsunuz anlamına gelebilir.

Uzun süre aynı sorunun devam etmesi durumunda birbiriniz için gerçekten uygun olduğunuzdan emin olmanız gerekir. Bu sorunlar nedeni ile ayrılmak ve ilişkinizi bitirmek istemiyorsanız onunla açık ve net bir şekilde konuşmayı deneyin. Davranışları doğrultusunda ilişkinizi yeniden şekillendirmeniz gerekebilir.