İlişkiniz bittikten sonra hayatınıza yeni birini alabilmeniz bazen aylar bazen yıllar alabilir. Kendinizi ne zaman hazır hissedeceğinize karar vermeniz gerekiyor. Ancak ayrılık sürecinden sonra kendinizle biraz baş başa kalmak, ne istediğinizi bilmeniz ve eski ilişkinin izlerini silmeniz gerekiyor.

Yeni bir ilişkiden önce biraz özgür kalmak en iyi tercih olacaktır. Hayattan ne istediğinizi, geçmiş ilişkide sizin ne gibi hatalarınız olduğunu anlamanızı sağlar. Çevrenizi daha iyi gözlemleme şansı yakalayabilirsiniz. Her ilişki sizin için bir tecrübe oluşturur. Kendinizi daha iyi tanımanızı sağlar. Hayattan farkında olmadan ne gibi beklentiler içinde olduğunuzu gösterir.

Kalbinizin kendisini onarabilmesi ve tekrardan bir insanı gerçekten sevebilmek için zaman ihtiyacı olacaktır. Yeni bir ilişki için en uygun zamanı sadece siz belirleyebilirsiniz. Ne zaman geçmişi düşünmediğiniz ve artık biri ile olabileceğinize karar verdiğinizde doğru kararı almış olursunuz. Eski ilişkinin yaralarını sarmak ve zaman geçirmek için yeni bir ilişkiye başlamak ise kendinize ve karşınızdaki insana yapabileceğiniz en büyük haksızlık olacaktır.

Kendinize en uygun zamanda yeni bir ilişkiye başladığınızda yeni ilişkiniz daha sağlıklı ilerleyecektir.