Kış aylarının gelmesi ile üşütmeye bağlı hastalıklar artmaya başladı. En sık karşılaşılan hastalıklardan olan bademcik iltihabına iyi gelen doğal yöntemler nelerdir? Ateşe ve halsizliğe neden olan bademcik iltihabına ne iyi gelir?

Bademciklerdeki iltihaplanma sorunu tüm yaş gruplarında gözlenir. Bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde ise daha fazla gözlenen ve boğazda ağrı, boyunda batma hiss, ateş, ses kısılması ve halsizlik ile ortaya çıkan bu bademcik iltihaplarına ne iyi gelir? Bademcik iltihabı tedavisinde doktora başvurmayı ve ilaçlarınızı eksiksiz kullanmayı unutmayın.

bademcik_agrisi.jpg


Bademcik İltihabı Nasıl Geçer?

Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için sağlıklı beslenmeniz gerekir. Protein ve vitamin açısından zengin olan tavuk eti, yumurta, süt ürünleri, taze sebze ve meyveler ile beslenmelisiniz.

Bademcik iltihaplarında tüketeceğiniz tavuk suyu çorbaları vücudunuzun daha çabuk toparlanmasına yardımcı olur.

Adaçayı güçlü antiseptik özelliklere sahiptir. Günde birkaç fincan adaçayı tüketebilirsiniz. Antiseptik özellikler boğazınızın daha kısa sürede iyileşmesini sağlayacaktır.

Bir bardak suyun içine 2 çorba kaşığı elma sirkesi ekleyin. Günde birkaç defa gargara yapabilirsiniz.

Meyan kökü çayı bademciklerinizin yumuşamasına ve iltihabın azaltılmasını sağlar. Her bir bardak su için bir parça meyan kökünü demleyebilirsiniz. Günde 2 fincandan fazla tüketmeyin.

Bir litre suyun içinde soyulmuş ve birkaç parçaya ayrılmış soğanı kaynatın. Hazırladığınız soğanlı sudan günde 2 bardak içebilirsiniz. Mide rahatsızlığı olan kişiler için uygun olmayacaktır.

Bademcik iltihaplarınızın geçmesi için çok sıcak sıvı tüketmeniz fayda sağlamayacaktır.

Ihlamur boğazların yumuşaması için mutlaka tüketmeniz gereken bir çaydır. Etkisini arttırmak için yarım çay kaşığı karabiber, bir parmak ucu zencefil ve bir tatlı kaşığı bal ekleyerek tüketebilirsiniz.

Tuzlu su gargarası boğaz ağrınızın hafiflemesine yardımcı olabilir. Bir bardak ılık suyun içine bir çorba kaşığı sofra tuzu ekleyin ve ağzınızda birkaç defa gargara yapın. Tuzlu su antibakteriyel özellikleri ile boğazınızdaki ateşe de iyi gelecektir. İyileşme sürecinizi hızlandırabilir.

Bol sıvı tüketmek iltihaptan kaynaklanan ateşin hafifletilmesine yardımcı olur. Taze meyve suları, çorbalar ve su tüketiminizi arttırmalısınız.

Bademcik iltihabı yaşadığınız dönemde kekik çayı, yeşil çay ve papatya çayı da tüketebilirsiniz.
  • Beğen
Reactions: ebruli-123