Deri altında yağ kanallarının tıkanması ve bakteri üremesine bağlı olarak sivilceler oluşabilir. Kaşıntı ağrı ya da acı gibi şikayetlere neden olan ve görsel olarak hoş olmayan sivilcelerden kurtulmanız için öneriler hazırladık. Doğal yöntemler ile evde birkaç uygulama ile sivilcelerinizi yok edebilirsiniz.

Siyah Çay

Siyah çayın içinde bulunan tanin maddesi iltihaplanmayı azaltır. Cildinizde sivilce oluşumu hissettiğinizde siyah çayı pamuk ile cildinize sürebilirsiniz.

Süt Tedavisi

Ilık su ve sütü eşit miktarda karıştırın. Pamukla cildinize uygulayın. 1 saat kadar beklettikten sonra cildinizi temizleyebilirsiniz.

Sirke

Saf elma sirkesi sivilceler üzerinde etkili bir maddedir. Antibakteriyel ve antiseptik özellikleri ile bakteri oluşumunu engeller. Hassas cilde sahi olan kişiler sirkeyi suyla inceltip kullanabilir. Pamuk ile günde birkaç kez uygulamanız gerekir.

Karbonat ve Limon

Büyük sivilce sorunu olan kişilerin uygulayabileceği etkili bir yöntemdir. 1 çay kaşığı karbonatı limon suyu ile karıştırın. Macun kıvamına gelen karışımı cildinize uygulayın ve 20 dakika beklettikten sonra yıkayın.

Çay Ağacı Yağı


Ciltteki fazla yağın azaltılmasını sağlar. Antiseptik özelliği ile cildin rahatlamasını sağlar ve bakteri oluşmasını engeller. Birkaç damla çay ağacı yağını cildinize uygulayıp bekletebilirsiniz.

Bal

Bal cilt yüzeyindeki ölü derileri temizler ve bakteri oluşumunu engeller. Sivilce çıkmakta olan bölgeye biraz bal uygulayın ve bekletin. Cildinizi ılık su ile temizleyebilirsiniz.
  • Beğen
Reactions: Hatice_92