Bebek emzirme yöntemleri özellikle doğru bebek beslenmesi ve gaz sorunları yaşamaması açısından önem taşımaktadır. Bebeğin memede kalması aktif olarak emzirme anlamına gelmez. Bebeğin memeyi tam olarak kavradığından emin olmak gerekmektedir. Bebeği emzirirken nasıl tutmalı:

  • Bebek sol memeyi emerken, anne sağ elinin 4 parmağı memenin altında kalacak şekilde emmeyi desteklemelidir. Daha sonra baş parmağı ile arada göğsü yukarı aşağı ovalayarak süt akışını sağlamalıdır.
  • Meme başı ve kahverengi bölge, bebeğin ağzını dolduracak şekilde kalmalıdır.
  • Bebeği tutarken ve emzirirken, burun deliklerinin açık olmasına dikkat edilmelidir.
Bebek Nasıl Emzirilmeli?
Yenidoğan bebek emzirme teknikleri bebeğin sağlıklı ve düzenli beslenmesi için önemlidir. Bebeği en az 15 dakika boyunca emzirmek gerekmektedir. İlk memeyi 15 dakika emdikten sonra ikinci memeyi de 15 dakika emmeli ve bu iki beslenme arasında bebeğin gazı çıkarılmalıdır. Bebek ne kadar emzirilmeli sorusunun yanıtı ise 2-3 saatte bir olmasıdır. Özellikle yeni dünyaya gelen bebekler 2 saat ara ile mutlaka emzirilmelidir.

bebek_emzirme_yontemleri-600x300.jpg


  • Emzirme sırasında rahat bir pozisyonda olmanız gerekmektedir. Ayağınızın altına destek ve kolunuzun altına yastık alabilirsiniz.
  • Bebeğin yalnızca başı değil, tüm vücudu size dönük olmalıdır.
  • Bebekle göbek göbeğe temas etmeniz gerekir.
  • Bebeğiniz göğüs ucunun tamamını almalıdır. İlk kavrama anında biraz acı duyulabilir ancak ritmik emmeye başlandığında acı duyulmamalıdır.
  • Emzirme düzene girene dek iki meme de düzenli olarak verilmelidir.
Bebek İlk Günlerde Hangi Sıklıkta Emzirilmeli?
Yeni doğan bebek hangi aralıklarla emzirilmeli iki saatte bir olmaktadır. Yeni doğan bebekler ilk 10 gün boyunca 2 saat gibi sık aralıklarla emzirilmelidir. Bebeğin düzenli olarak emzirilmesi, sindirim sisteminin de düzenli olarak çalışmasını sağlayacaktır. Özellikle ilk 20 günde, 2 -3 saat aralıklarla emzirme, gaz problemlerinin yaşanmaması için önem teşkil etmektedir. Eğer bebek huysuzlanıyorsa, yeterli emmiyorsa, memeye geldiğinde hemen uyuyor ya da çok kısa aralıklarla emmek istiyorsa, yeterli beslenmediği anlamına gelebilir. Bu gibi durumlarda anne memesini sağabilir ve süt akışını başlatabilir. Emzirmeye her defasında farklı göğüsle başlamanız önemlidir.

Anne adaylarına emzirme rehberi Tıklayın !

Doğru Tekniklerle Bebek Emzirmenin Yolları Tıklayın !

Emzirmeyle ilgili annelerin bilmesi gerekenler Tıklayın !

Bebeği Memeden Kesmek Zamanı Ve Süreci Tıklayın !