Sürekli ağlayan bebek hastalığı olarak bilinen ağlama nöbetleri, bir nedene dayanıyor olabilir. Çocuğunuzun hangi nedenden dolayı sürekli ağladığını belirlemelisiniz. Birçok ebeveyn, bebek olduğu için sürekli ağlayabileceğini düşünüyor ama bu yanlıştır. Çocuk sürekli ağlıyorsa, bir hastalığa yakalanmış olabilir. Bebeğin ağlama krizleri, çocuğun karnının aç olması, altını kirletmiş olması ya da ilgi ve şefkat istiyor olmasından da kaynaklanabilir. Bu ve bunun gibi nedenlerden dolayı ağlamadığına eminseniz, bebeğiniz bir hastalığa yakalanmış olabilir. Bu konuda, kesin bir karara varılması için bebeğinizi mutlaka doktora götürmelisiniz. Çocuğunuzun ağlama nöbeti geçirmesine neden olan sebepler aşağıda sıralanmıştır;

  • Bebeğiniz bir hastalığa yakalanmış olabilir.
  • Bebeğinizin gaz sancısı olabilir.
  • Bebeğinizin yaşı 3 aydan küçükse kolik olduğu için de ağlıyor olabilir. Bu fizyolojik durumdur. Tedavisi yoktur.
Bebeklerde Ağlama Nöbeti Nasıl Geçer?
Bebeklerde ağlama nöbetini geçirmek için yapmanız gereken bebeğin rahat etmesini sağlamaktır. Bebeğiniz bir sorunu olduğu için rahat edemediğinden ağlıyordur. Bebeğinizin gazı olabilir. Bebeğinizin gazını, karnına ılık havlu koyarak ya da sırtını okşayarak almalısınız. Bunun haricinde bebek aç olduğu için, altı kirli olduğu için de ağlıyor olabilir. Bebeğinizin ihtiyaçlarını giderdiğinizde ağlaması kesilebilir. Bunların haricinde düşük bir ihtimal olarak bebeğiniz bir hastalığa yakalanmış olabilir. Her yolu denedikten sonra ve bebeğinizin yaşı 3 aydan büyükse bir hastalığı olabilir. Bu konuda bir doktora danışmalısınız.

bebeklerde_Aglama_nobeti_nasil_gecer-600x400.jpg


Bebeklerde Ağlama Nöbetleri Normal mi?
Bebeğinizin yaşı 3 aydan küçükse kolik sancısı denilen sancıları yaşıyor olabilir. Bunların tedavisi yoktur. Bebeğinizin ihtiyaçlarını sürekli gidermeye çalışın. Fakat, 3 aydan sonra ne yaparsanız yapın sürekli ağlıyorsa bu konuda bebeğin durumu ciddi olabilir. Bir doktora danışmanızda fayda vardır.

Ağlayan Bebeği Susturan 5S Kuralı Tıklayın !

Ağlayan Bebek 8 Yöntemle Nasıl Susturulur? Tıklayın !

Ağlayan Bebeği Sakinleştirme Susturma Yöntemleri Tıklayın !

Kolik bebek anneleri Tıklayın !


Bebekte aşırı gaz ve kolik sorunu Tıklayın !