Altı aylık olduklarında çocukları sütten kesmeye başladığımızda, onlara tuzsuz yiyecek verilmelidir. Tuz, yalnızca bebek bir yaşına geldiğinde yemeğe dahil edilmelidir. İşte nedeni:
  • Bir yaşından küçük bebekler günde bir gramdan daha az tuza ihtiyaç duyar ve bu genellikle anne sütü ile karşılanır. Fazladan tuzla beslenirse böbrekleri düzgün çalışamaz ve uzun vadede böbrek hastalıkları ve hipertansiyona yol açabilir.
  • Bir gecede geleneği kırmak ve insanların zihniyetini değiştirmek zordur, ancak her yeni ebeveynin bebeklerine belirli yiyecekler sunmadan önce araştırmasını yapması gerekir. Yetişkinler olarak muzdarip olduğumuz birçok hastalık, çocukken yediğimiz yiyecekler yüzündendir.
  • Damak tadımıza göre ne yemesi gerektiğine karar vermeden önce, küçücük bir vücudun neye ihtiyacı olduğu konusunda bilgili olmamız önemlidir. Onlara doğru yiyecek ve beslenmeyi vermek, vücutları geliştiği için önemlidir. Sütten kesme sürecinde yulaf lapası, patates püresi, el püresi vb. İle başlayın.
  • Bir çocuğun çok fazla tuza ihtiyacı yoktur. Aslında çocuk bir yaşını doldurduktan sonra vücudun ihtiyaç duyduğu tuz miktarı günde sadece iki gramdır. Çocuğunuz için satın almadan önce paketlenmiş yiyeceklerin içeriğini iyice okumayı alışkanlık haline getirin.
Anne sütüyle beslenen veya sadece 6 aya kadar mama alan bir çocuk, tuzun tadının nasıl olduğunu bilmez. Bir çocuk yemeği reddederse, bunun nedeni çocuğun hasta olması, aç olmaması veya o belirli yemeği yemek istememesidir, tuz yokluğundan değildir.