Bu kış mükemmel vücut yağını mı arıyorsunuz? Cilt için buğday tohumu yağı denemelisiniz. Yoğun, nemlendirici ve E vitamini açısından zengindir. Buğday, insanlık tarihindeki en eski kültür bitkilerinden biridir. Aslen İran'dan olan bu mısır gevreği artık dünyanın her yerinde bulunabilir. Buğday tohumu yağı genellikle diğer yağlarla karıştırılır, bu nedenle ürünlerin kalitesine ve sertifikalarına dikkat edin. Deniz topalak yağından sonra buğday tohumu yağı, en yüksek tokoferol (E vitamini) içeriğine sahip bitkisel yağdır.

Bunlar yağa güçlü bir antioksidan etki sağlar. Bu nedenle, kan dolaşımı zayıf, olgun, hasar görmüş ve soluk ciltler için buğday tohumu yağı en iyi tedavidir. Bu yağ kullanıldıktan sonra cildin doğal koruyucu bariyeri güçlendirilir ve su kaybı azaltılır. Buğday tohumu yağı, elastikiyeti ve dolaşımı arttırıcı etkileri nedeniyle hamile kadınlar için cilt bakımında önemli bir parçasıdır. Olgun ciltler ve hassas ciltler için ideal gece bakımı sağlar.

Buğday tohumu yağı, sadece çeşitli cilt tipleri için değerli bir bakım ürünü olmakla kalmaz, aynı zamanda kuru saç ve pul pul saç derisinin bakımı için de idealdir.

NEDEN CİLT İÇİN BUĞDAY TOHUMU YAĞI KULLANILIYOR?​


Buğday tohumu yağı, tüm vücut yağları arasında en yüksek E Vitamini seviyelerinden birine sahiptir. Ve bunun cildiniz için ne kadar iyi olduğunu biliyorsunuz!

Vitamin dışında yağ, linoleik (omega-6), palmitik ve oleik (omega-9) asitler gibi yağ asitleri içerir. Ayrıca A ve D vitaminleri ve mineraller içerir.

bugday_tohumu_yagi_faydalari_kullanimi.jpg

BUĞDAY TOHUMU YAĞI FAYDALARI​

  1. Harika bir nemlendiricidir. Buğday tohumu yağı nemi hapsederek kuruluğu önler ve kaşıntılı, pul pul cildi rahatlatır. Bu, yağı dirsekler, dizler ve topuklar için mükemmel kılar. Yağ aynı zamanda saçlar için de harikadır ... Saç köklerinizi nemlendirmek için kullanın.
  2. Evitamini harikalar yaratır. E vitamini serumu cilt bakımı rutininizde zaten var mı? Vitamin antioksidan ve antiinflamatuardır ve kesinlikle kırmızı, kızgın cildi yatıştırır. İran da bir çalışmada buğday tohumu yağı, keten tohumu yağı, çörek otu yağı ve menekşe yağı gibi doğal ilaçların sedef hastalığı semptomlarını hafifletebileceğini buldu. Bu nedenle, sedef hastalığı lekelerini ve diğer iltihaplı cilt hastalıklarını yatıştırmak için buğday tohumu kullanın.
  3. Kan dolaşımına yardımcı olur. Nasıl olduğunu bilmiyorum. Bilim adamları da o kadar emin değiller. Ancak cildinize buğday tohumu yağı masajı yapmanın dolaşımı iyileştirdiğini buldular. Belki de cilde daha fazla kan akışı olduğundan, oraya daha fazla oksijen girdiği içindir.

SİVİLCEYE YATKIN BİR CİLDİNİZ VARSA KULLANMAYIN​


Sivilceye neden olan bitkisel yağları derecelendirmek için bir ölçek var. Komedojenik değerlendirme denir. Buğday tohumu yağı en yüksek dereceye sahiptir. Yani sivilceye neden olma olasılığı yüksektir. Bu nedenle, sivilceye yatkın bir cildiniz varsa, buğday tohumu yağı kullanmayın. Ayrıca, çölyak hastalığınız varsa, yağdan da kaçınmalısınız. Buğday ruşeyminin içinde glüten vardır. Yağda glüten olduğunu sanmıyorum, ancak glüten alerjiniz varsa güvende olmak ve bundan kaçınmak daha iyidir.

Akneye eğilimli veya hassas değilseniz, buğday tohumu yağı cildiniz için harika bir yağlı dost olacaktır… özellikle kış aylarında !