Kil fazla yağı alan ve cilde ihtiyacı olan mineralleri veren doğal bir maddedir. Saç tipiniz, saçı yıkarken kullandığınız ürünler ve yıkama sıklığına bağlı olarak saçlar çabuk yağlanabilir. Kil bu fazla yağın ve kimyasal maddelerin saç köklerinden uzaklaştırılmasını sağlar. Saçın sadece kendi doğal yağ tabakasının üretilmesine yardımcı olur. Rahatlayan ve açılan saç kökleri daha hızlı ve sağlıklı uzamaya başlayacaktır.

Saçlara hazır kil maskeleri uygulamak yerine evde istediğiniz yoğunlukta hazırlayabileceğiniz kil maskelerini kullanabilirsiniz.

ev_yapimi_kil_maskesi.jpg


Saçlara Detoks Yapan Kil Maskesi Tarifi

1 su bardağı saf kil

1.5 su bardağı süt

1 tatlı kaşığı bal

7-8 damla limon

Hazırlanışı

Kil, süt ve balı karıştırın. Tamamen karışıp macun kıvamını aldığında içine limon ekleyin. Saçlarınız normal saç tipi ise limon eklemenize gerek yoktur.

Saç köklerine hafif bir masaj ile oluşan maskeyi uygulayın. Saç uçlarında bu maskeyi kullanmamalısınız. Kil kurutucu bir etkiye sahiptir ve saç uçlarınızın kuruyup kırılmasına neden olabilir.

Bu maskeyi ortalama 15-20 dakika saçınızda bekletmek yeterli olacaktır. Sonra saçlarınızı şampuanlayabilirsiniz.

Kil maskesini ayda bir defa ihtiyacınıza göre iki defa yapabilirsiniz. Uyguladıktan sonra saçınızın rahatladığını fark edebilirsiniz.

Saça Kil Maskesi Uygulamak Saçı Uzatır Mı?