Çam sakızı ağdası yapmak en sık tercih edilen ağda çeşitlerinden olup fiyat ve performans açısından etkili sonuçlar gösterebilmektedir. Çam sakızı ağda marketlerden, kozmetik mağazalarından ya da internetten kolaylıkla temin edilebilmektedir. Çam sakızı ağda özel bölge, yüz, bacak, kol kısacası tüm vücut için gönül rahatlığı ile kullanılabilmektedir.
Çam Sakızı Ağda Hazırlanışı
Çam sakızı ağda evde nasıl hazırlanır sorusunun cevabı için şu adımları takip edebilirsiniz;
  • Bir cezvede su kaynattıktan sonra satın almış olduğunuz çam sakızı ağdasını kaynar su içerisine koyup 15 dakika boyunca bekletin. Bu işlem sırasında ağdanın içerisinde su kaçmamasına özen göstermelisiniz.
  • Kaynatma işlemi sırasında ağda kutunun içerisinde eriyecektir. Çamsakızı ağda hazırlığında en önemli olan şey ağdanın kıvamının akışkan olmamasıdır. Kıvamı sakız kıvamına gelmelidir.
  • Ağdayı bir süre beklettikten sonra cildinizi yakmayacak sıcaklıkta olduğuna emin olmak için kontrol edebilirsiniz.
  • Sıcaklık uygun olduğunda eriyen çamsakızı ağdasını bir mermer ya da beton zemin üzerinde ihtiyacınız olan miktar kadar dökmeniz gerekmektedir. Döküldükten sonra ılımasını bekleyebilirsiniz.
  • Ilıdıktan sonra iki parmağınız yardımı ile kaldırın ve sakız gibi uzatarak katlayın. Yaptığınız bu işlem sayesinde çamsakızı ağdası özdeşleşecek ve sapsarı bir renk alacaktır.
  • Ağda yapmak istediğiniz bölgeye sürün ve eski bir bez ya da yine kozmetik mağazalarında bulabileceğiniz ağda bezini yapıştırın. Kılların ters yönüne doğru çekerek işlemi tamamlayabilirsiniz.
cam_sakizi_agdasi-600x320.jpg
Çamsakızı Ağda Yaparken Dikkat Edilmesi GerekenlerÇamsakızı Ağda Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Çamsakızı ağda kullanacağınız bölgenin ıslak, terli ya da nemli olmamasına özen göstermelisiniz. Yüz bölgesi ya da bikini bölgesi gibi bölgelerde cilt daha hassas olduğu için kullanım sırasında dikkatli olunmalıdır. Ağda bandını ya da yapıştırdığınız bezi çekmeden önce diğer eliniz ile ilgili bölgedeki derinizi gerginleştirirseniz daha acı hisseder hem de cildinizi yıpratmazsınız.

Evde Sir Ağda Nasıl Yapılır? Tıklayın !

Evde acısız ağda nasıl yapılır? Tıklayın !

Evde Doğal Ağda Nasıl Yapılır? Tıklayın !


Genital Bölgedeki İstenmeyen Tüylerden Kurtulma Yöntemleri Tıklayın !