Chia tohumlu su yapılışı kolay ve günün herhangi bir saatinde içilen bir diyet içeceğidir. Her markette kolayca bulunabilen ve bu suyu tüketerek sağlığa pek çok faydası olan chia tohumu sağlıklı ve kolay bir zayıflama içeceğidir. Chia tohumu suyu sihirli bir kilo verme iksiri midir? En son viral TikTok sağlık trendinin savunucularına göre, su'ya batırılmış chia tohumu içmek, aşırı yemeyi önlemenin ve nihayetinde kilo vermeye yardımcı olmanın anahtarı olabilir.

chia tohumu faydaları

Chia Tohumlarının Kilo Vermek İçin Faydaları​

  • Chia tohumu yüksek lif içeriğine sahiptir. Lifli yiyecekler her zaman daha iyi sindirime yardımcı olur ve ayrıca zengin bir protein içeriği kaynağıdır.
  • Yüksek karbonhidratlı beslenme yerine protein ağırlıklı beslenmek her zaman iyi ve sağlıklı bir seçenektir. Birçok tarifte kullanılabilen ve sağlık değerini artıran düşük kalorili bir tohumdur.
  • Kan şekeri seviyelerini kontrol ettiği ve herhangi bir biçimde alındığında kalp sağlığını iyileştirdiği bilinmektedir. Yüksek oranda antioksidan içermesinin yanı sıra tüketimi ile kemik sağlığını da destekleyebilir.
  • Antioksidanlar, hücre onarımında insan vücuduna yardımcı olur ve kalp hastalıkları ve kanser gibi çeşitli hastalıklarla savaşmaya yardımcı olabilir.
  • Fosfor ve magnezyum ile birlikte zengin bir kalsiyum kaynağıdır ve tüm bu mineraller vücutta kemiklerin oluşmasına yardımcı olur.
  • Egzersiz sırasında chia tohumlarını suya batırarak basit bir içecek yaparak enerji seviyenizi arttırabilirsiniz.

Chia Tohumlu Detoks Suyu Zayıflama İçeceği Tarifi​

chia tohumu zayıflama
Chia tohumları siyah ve gri renkte görünür ve ayrıca tohumlar üzerinde küçük lekeler içerir. Bunlar, yüksek besin değerine ve günün herhangi bir öğününe dahil edilecek harika bir diyet takviyesidir. Küçük oval şekilli tohumlar şeklinde görünür ve birkaç dakika suya batırıldığında faydalıdır.

'Salvia Hispanica' adlı bir bitkiye yetiştirilirler ve her yerel mağazada yaygın olarak bulunurlar. Birçok kişinin bu tohumların ve ona sağladığı avantajların farkında olduğu için günümüzde ticari değeri yüksektir.

İyice kabarmaları için chia tohumlarını en az 30 dakika ila 2-3 saat arasında suda beklemesi ve daha sonra yemek tariflerinde veya tüketmek için bir içecek hazırlayabilirsiniz.

Chia tohumlarının birçok farklı kullanım ve faydasının yanı sıra en iyi besin ve mineral kaynağı olmasıdır. Kilo vermeye de yardımcı olur. Harika bir dokuya sahip olan chia tohumlarını suda ıslatmak basit ve kolay bir işlemdir. Bu içecek doğru kullanıldığında bizi sulu ve tok tutar.

Chia tohumlu limonlu su: Limonun bize sağladığı faydaların hepimiz farkında olduğumuz için chia tohumları suyunda limon kullanmanın ek faydaları vardır. Limon, toksinleri vücuttan atmak için tüketilen birçok detoks içeceği yapmak için kullanılır. Chia ile birlikte kullanmak, her ikisi de birçok vitamin, mineral ve besin açısından zengin olduğundan, besleyici değeri yüksek olan bileşenlerin faydalarından yararlanmanın harika bir yoludur.


Bu, hızlı bir şekilde kilo verdiren bir içecek ya da 30 dakikadan daha kısa sürede hazırlanabilen ve faydalarının tadını çıkarmak için kullanılabilen en iyi detoks suyu tariflerinden biridir. Aşağıda chia tohumlu suyu ıslatmak için gerekli olan ve limon ve bal eklenerek tüketilen malzemeler bulunmaktadır.
chia tohumu zayıflama suyu tarifi

Malzemeler:
  • 1 bardak su
  • 1.5 çay kaşığı chia tohumu
  • 1 çay kaşığı limon suyu (Taze sıkılmış)
  • 1 çay kaşığı bal
Yapılışı:
  1. Bir bardağa su dökün.
  2. Bir bardak suya bir veya iki çay kaşığı chia tohumu ekleyin.
  3. İyice karıştırın ve birkaç dakika karıştırmaya devam edin.
  4. Aceleniz yoksa en az 30 dakika ila 1 saat veya 2 saat suda bekletin.
  5. Tüm tohumların iyice dolmasına yardımcı olmak için ıslatma arasında karıştırılmaları gerekir.
  6. Suyu emerler ve ıslandıktan sonra boyutlarının en az on katı kadar genişlerler.
  7. Bu ıslatılmış tohumlar chia suyu boyutlarında genişler ve chia tohumlarını ıslatılmış halde kullanmak, ıslatılmış halde kullanmamaktan daha faydalıdır.
  8. Lezzeti hafiftir ve tanımlanacak herhangi bir tat içermez.
  9. Şimdi tadını iyileştirmek için ve kolayca içmeye yardımcı olmak için biraz limon suyu ekleyin.
  10. Ayrıca daha tatlı hale getirmek ve kolay tüketilmesine yardımcı olmak için bal ekleyin.

Chia Tohumu Ne zaman içilir?​


Tercihen sabahın erken saatlerinde içmeye çalışın, ancak mutlaka sabah içmeniz gerekmez, ancak günün herhangi bir saatinde de tüketebilirsiniz.