Cilt tipinize ve ihtiyaçlarına en gerekli maskeyi kullanmanız gerekir? Cildinize uygun maske mi kullanıyorsunuz? Cilde uygun maske kullanımı neden gereklidir? Doğal maskelerin onarıcı, nemlendirici ve gençleştirici etkilerinden faydalanmak için bilmeniz gerekenler var.

Yağlı, normal, karma ve kuru cilt tiplerinden hangisine sahip olduğunuzu belirtmeniz gerekiyor. Bunun içi en iyi yöntem cildinizi yıkadıktan bir saat sonra ne kadar yağlı olduğuna bakmaktır. Tüm yüzde fazla yağlanma oluştuysa yağlı bir cilt, normal derecede yağlanma varsa normal cilt, T bölgesinde yağlanma varsa karma bir cilt ve çok az ya da hiç yağlanma yoksa ise kuru bir cilde sahip olduğunuzu anlayabilirsiniz.

cilde_uygun_maske.jpg

Cilt tipinizi öğrendikten sonra kullandığınız ürünlerde ve uyguladığınız maskelerde değişiklik yapmanız gerekir. Cildin ihtiyaçlarına göre bakım yaptığınızda normal ve dengeli bir cilde sahip olabilirsiniz.

Doğal maskelerin içinde bulunan bazı ürünler aşırı yağlı ya da aşırı kuru cildin zarar görmesine neden olabilir. Avokado, jojoba yağı, susam yağı gibi ürünler cilde nem yüklemesi yapar ancak çok yağlı içeriklere sahip oldukları için normal ve kuru ciltlerin kullanılması gerekir.

Yumurta beyazı, biberiye yağı, limon gibi kurutucu ve gerginleştirici etkiye sahip ürünler ise yağlı ve karma ciltler için uygundur.

Cildinizde doğru ürünlerden hazırlanmış maskeleri kullanıyorsanız cilt şikayetleriniz artabilir. İlk defa bir maskeyi denemeyi düşünüyorsanız yüzünüzün küçük bir alanında denemeyi unutmayın.