Cilt yapısı ve dokularının zamanla deforme olması, yanlış ürün kullanımı ve çevresel faktörler yaşlanmanın belirtilerinin artmasına neden olmaktadır. Her zaman daha dinç, sağlıklı ve bakımlı gözükmek isteyenlerin ise cilt yapılarını korumak adına daha dikkatli olmalarında fayda vardır. Elbette ki yaşanan olaylar ve stres, yaşlanmanın hızlanmasına ve kontrol edilemez bir hale gelmesine neden olmaktadır. Ancak cilt dokusunun esnekliğini kaybetmemesi adına her zaman yararlı ürünler kullanmakta fayda vardır.

Güneşin Zararlı Etkilerinden Korunun

Yaşlanan cildin tedavi edilebilmesi için temel unsurlardan bir tanesi güneşin zararlı etkilerinden korunmaktır.
  • Güneş her ne kadar özellikle yaz aylarında D vitamini eksikliğinin karşılanmasına yardımcı olsa da korunma sağlanmadığında kırışıkların ve lekelerin artmasına neden olabilir.
  • Yaşlanan cilt tedavisinde ve kırışıklık görünümünün en aza indirilmesi, güneş kremlerinin etkisi son derece fazladır.
  • Yaz ya da kış fark etmeksizin düzenli olarak güneş kremi kullananlar, ciltlerindeki renk tonunun eşitlendiğini gözlemleyebilirler.
Nazikçe temizleme: Hangi yaşta olunursa olunsun cildin nazikçe temizlenmesi son derece önemlidir. Özellikle günlük düzenli bir şekilde makyaj kalıntılarından arındırılması, toniklenmesi ve nemlendirilmesi gerekir. Bu tür uygulamalar cilt yaşının daha genç kalmasına yardımcı olmaktadır.

cilt_yaslanmasi_tedavisi_cilt_bakimi-600x360.jpg


Sağlıklı Yiyecekler Tüketin

Yaşlanan cildi tedavi edebilmek adına yalnızca dermo kozmetik ürünler ya da kremler yeterli değildir. Cildin sağlıkla ışıldaması, gözenek görünümünün azalması adına sağlıklı beslenmeye de dikkat edilmelidir.

  • Sağlıklı yiyecekler tüketmeyi bir yaşam felsefesi haline getirenler, ciltlerinin daha genç kaldığını gözlemleyebilirler.
  • Demir, vitaminler, fosfat gibi maddeler açısından zengin ürünlerin tüketilmesi kişilerin kendilerini genç hissetmelerine de yardımcı olur.
  • Tüm belirtilenler dışında su tüketimi de son derece önemlidir. Yetişkinlerin her gün en 2,5 litre su içmeleri cilt tedavisi için temel unsurlardan bir tanesidir.
Su tüketimi vücudu toksinlerden arındıracağı için şişlik ve ödem gibi sorunlara da iyi gelmektedir.

Taze Bir Cilt Hemen Tüketmeye Başlamanız Gereken Besinler Tıklayın !

Parlak ve pürüzsüz cilt önerileri için Tıklayın !

Göz Altı Kırışıklıkları Nasıl Meydana Gelir, Nasıl Giderilir? Tıklayın !