Çocuklara vitamin ve mineral desteği, gerekli olan durumlarda verilmelidir. Çocuğunuzun büyüme ve gelişmesinde bir problem yokken, vitamin, mineral desteği vermeniz yersizdir. Bu konuda, doktora danışıp, çocuğunuzun ne tür vitamin mineral takviyeleri kullanması gerektiğini öğrenin. Bilinçsiz bir şekilde kullanılan vitamin ve mineral takviyeleri çocukta ciddi sağlık problemleri oluşmasına yol açabilir. Bu sağlık sorunları, çocuğun organlarının büyümesine, kalp, mide hastalıklarına, böbrek taşının oluşmasına ya da çocuğun cildinde çatlaklar meydana gelmesi gibi sorunlardır. Vitamin takviyesi yerine çocuğunuzun düzgün beslenmesine önem verin. Çocuğunuz her besin grubundan yeterli düzeyde alsın. Bunun için de çocuğunuza bir beslenme programı hazırlamalısınız.

Çocuklarda Vitamin Eksikliği Nasıl Anlaşılır?
Çocuklarda vitamin ya da mineral azlığı kolay anlaşılmaz. Bunun için birden fazla tahlil yapmak gerekir. Kaldı ki, yapılan tahlillerde de yine kolay bir şekilde anlaşılamaz. Bu durumu en kolay şekilde anlayacak kişiler çocuğun ebeveynleridir. Ebeveynler, çocukların durumlarını en iyi anlayan kişilerdir. Anne ve baba, çocuğun gidişatında bir sorun olduğunu, fiziksel ya da zihinsel açıdan çok çabuk yorulduğunu düşünüyorsa, çocukta vitamin veya mineral eksikliği olabilir. Bu hususta, ebeveynlerin çocuğunu sağlıklı bir şekilde beslemesi gerekmektedir. Çocuk her besin grubundan besleniyorsa ve yediği yiyecekler tamamen doğalsa yine de sorunlar bitmiyorsa, bu konu doktora detaylı bir şekilde açıklanmalıdır.

cocuklara_vitamin_takviyesi-600x400.jpg


Çocuk Besin Takviyesi Kullanabilir mi?
Çocukta meydana gelen sorunların kaynağı çocuğun vitamin ve mineral eksikliği ise doktor kontrolünde besin ve vitamin takviyesi kullanabilir. Çocuk besin ve vitamin takviyesi kullanırken ebeveynler oldukça ihtiyatlı davranmalıdır. Çocuk, kendi başına fazla dozlarda besin ve vitamin takviyesi alabilir. Anne ve babanın kontrolünde çocuk, besin takviyesi kullanmalıdır.

Çocuklarda Vitamin Kullanımı Gerekli Mi? Tıklayın !

Çocuklar İçin Bağışıklık Sistemi Güçlendiren Özel Karışımlar Tıklayın !

Çocukların Bağışıklık Sistemi Nasıl Güçlenir? Tıklayın !

Bebeklerde vitamin takviyesi kullanımına dikkat! Tıklayın !


Bebeklerde Balık Yağının Faydaları ve Zararları Tıklayın !