Devit 3 damlanın hangi sebeplerden ötürü kullanılacağı, faydaları ve zararları bu yönde vitamin takviyesi alanlar için önemle araştırılan bir konu başlığıdır. Hem bebekler hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından kullanılan Devit 3 damla aynı zamanda eklem ve kemik rahatsızlığı geçiren hayvanların tedavisi için de bazı veterinerler tarafından reçete edilmektedir.

Devit 3 Damla Nedir?
Devit 3 damla etkin madde olarak kolekalsiferol (D3 vitamini) içermekle beraber 20 ml’lik cam şişe ve karton kutularda satılmaktadır. Devit 3 damla nedir ne için kullanılır sorusu için;

  • D vitamini yetmezliği ya da eksikliğinde
  • Kemik erimesine destek tedavi olarak
  • D vitamini eksikliğine bağlı ortaya çıkan bir kemik hastalığı olan Raşitizm tedavisinde
  • D vitamini eksikliği ya da yetmezliği sonucu ortaya çıkan sindirim kanalındaki emilim bozukluğu çerçevesinde kemiklerde mineral eksikliğine bağlı kemik hastalığı tedavisinde
  • Kemik erimesi sonucunda kırık riski bulunan durumlarda
  • Vücutta kalsiyum metabolizmasının düzenlenmesinde etkin olan hormon bezlerindeki tümör oluşumuna bağlı hastalıkların tedavisinde kullanıldığı şeklinde cevaplar verilmesi mümkündür.
Yetişkinlerde Devit 3 damla kullanımı 3-4 hafta ara periyotlar halinde ½ ml’lik iki doz halinde kullanılabilmektedir. Kesin tedavi süresi ve gereken doz hasta değerlendirmesi yapıldıktan sonra hekim tarafından belirlenir.

devit_3_damla_kullanimi-600x271.jpg


Çocuk Ve Bebeklerde Devit 3 Damla Kullanımı
Bebekler ve çocuklarda Devit 3 damla kullanımı da aynı yetişkinler gibi D vitamini eksikliği veya yetmezliği başta olmak üzere, çocuk raşitizmi tedavisinde de kullanılabilir. Bebek ve çocuklarda 3-4 haftalık ara periyotlar halinde 1ml kullanılan Devit 3 damla ilgili problemlerin giderilmesinde önemli bir rol oynayabilir. Kesin tedavi süresi ve gereken doz hasta değerlendirmesi yapıldıktan sonra hekim tarafından belirlenir.

Devit 3 Damla Kullananlar Tıklayın !

Diyette D vitamini önemi! Tıklayın !

D vitamini ve kadın sağlığı Tıklayın !


Hangi vitamin, hangi hastalığın nedeni? Tıklayın !