Çocuk gelişiminde beslenmenin önemli olduğunu biliyoruz ancak sevdikleri besinlerdeki gizli tehlikelerin farkında mısınız? Çocuklar için sağlıklı ve sağlıksız atıştırmalıklar nelerdir? Çocuk beslenmesinde neler olmalıdır?

Çocuklar lezzetli, tatlı ve renkli atıştırmalıkları her zaman tercih eder. Çocuk sağlığının olumsuz etkilenmemesi için dikkat etmeniz gereken besinleri sıraladık. Zararlı gıdalarla beslenme konusunda çocukların bu tatlara alışmaması ise uzak durmalarındaki en büyük etken olacaktır. Küçük yaşlardan itibaren çocuğa zararlı atıştırmalıklar verilmemeli ve yaşına uygun bir şekilde zararları anlatılmalıdır. Obezite ve şeker hastalığına davetiye çıkaran besinlerden uzak durmakta fayda var.

Sağlıklı besinler ise gelişimi destekler, koruyucu madde içermediği için vücuda kimyasal madde alınmış olmaz. İşlenmiş şeker içermeyen atıştırmalıklar ile obeziteye karşı önlem alınmış olur.

cocuklar_icin_saglikli_sagliksiz_atistirmalar.jpg

Çocukların Tüketmemesi Gereken Atıştırmalıklar

Şekerlemeler,

Jelibon,

Cips,

Hazır kekler,

Paketlenmiş meyve suları,

Bisküviler,

Salam ve sosis

Çocukların Tüketebileceği Sağlıklı Atıştırmalıklar

Ev yapımı az yağlı cipsler,

Yulaflı kurabiyeler,

Taze sıkılmış meyve suları,

Meyveli smoothie,

Bal kabağı püresi,

Fındık ve ceviz eklenmiş yoğurt,

Kuru meyveler,

Sağlıklı atıştırmalıkları seçmek isteyen ailelerin bu gıdaları evde hazırlaması daha sağlıklı olacaktır. Kullandığınız malzemelerin organik ve meyvelerin mevsiminde olmasına dikkat edin. Uzun süre taze kalmasını sağlamak için kullanılan kimyasal koruyucu içeren besinlerden uzak durun.