Çocuklarda oluşan ağız kokusu nedenleri altta yatan sebebe göre değişmektedir. Halitozis şeklinde ifade edilen kötü ağız kokusu, çocuklarda sıklıkla görülebilmektedir. Fizyolojik ya da patolojik olarak ağız kokusu görülebilir. Bebeklerde ağız kokusu ve ateş enfeksiyonel bir sağlık sorunun habercisidir. Özellikle üst ve alt solunum yollarındaki bir iltihap habercisi olabilir. Bu gibi durumlarda vakit kaybetmeden bir uzmana başvurmak önemlidir. Bunun dışında:

  • Solunum yolu problemleri sebebiyle,
  • Mide ve bağırsak problemleri kaynaklı olarak,
  • Kan gazındaki sorunlar sebebiyle ağız kokusu görülebilir.
Çocuklarda Nefes Kokusu Sebepleri
Çocuklarda nefes kokusuna yol açan birçok unsur bulunur. Çocuğun nefesi neden kokar:

  • Fizyolojik ağız kokusu, sabah uyanınca ortaya çıkan kokudur. Az su içmek, vitamin ve mineral eksikliği gibi nedenlerle ortaya çıkabilir.
  • Ağız içi nedenlere bağlı olarak meydana gelen ağız kokusu ise dişeti ilhitapları ya da ağız içi enfeksiyonları sebebiyle ortaya çıkmaktadır.
  • Solunum yolu sebepleri ile ortaya çıkan ağız kokusu özellikle boğaz enfeksiyonları ve bademcik iltihapları kaynaklı olarak meydana gelir. Sinüzit ve burun iltihabı gibi sorunlar, ağız kokusuna yol açmaktadır.
  • Sistemik hastalıklara bağlı olarak görülen sorunlar 2 yaş bebeklerde ağız kokusu için önemli sebepler arasında bulunmaktadır.
  • Yiyecek ve içecek tüketimin dengesiz ve yanlış olması da ağız kokusuna yol açabilir.
cocuklarda_bebeklerde_agiz_kokusu_sebepleri-600x365.jpg


Bebeklerde Ağız Kokusu Neden Olur?
Diş çıkaran bebeklerde ağız kokusu normal kabul edilir. Bebeklerin bu sürecinde ağız kokusu çok rahatsız edici ise, enfeksiyon söz konusu olabilir. Özellikle 2 aydan uzun süren ağız kokuları kronik olarak adlandırılır. Ağız kokusunun önüne geçmek için anne sütünden kesilen çocukların bol bol su içmesi gerekmektedir. Bunun dışında eğer 3 yaşından büyükse, mutlaka dişlerini düzenli olarak fırçalamak gerekmektedir. Özellikle anne memesi emen çocuklarda görülen ağız kokusu, annenin kullandığı ilaçlar sebebiyle de meydana gelebilir. Annenin kullandığı ilaçlar, anne sütü aracılığı ile bebeğe geçebilir ve bu durumda ağız kokusu meydana gelebilir. Bu gibi durumları engellemek için annenin ilaç kullanımı için doktora başvurması gerekir.

Çocuklarda Ağız Kokusu Sorunu Tıklayın !

Çocuklarda Ağız Kokusunun 6 Nedeni Tıklayın !

Ağız Kokusuna Neden Olan Gıdalar Nelerdir? Tıklayın !


Kötü ağız kokusunun nedenleri ve çözüm önerileri Tıklayın !