Çocuklarda bağışıklık sistemini güçlendirmek için özenle seçilmesi gereken besinler bulunuyor. Düzenli beslenme, düzenli uyku ile hastalıklardan korunma sağlarken, sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürdürebilirsiniz. Bağışıklık sistemi için en gerekli besinler şu şekildedir;

  • Et Beslenmesi
Balık beslenme için en temel besin değerlerini içeren özel yiyeceklerden biridir. Vücut için gerekli değerlerin yanı sıra bağışıklık sistemini güçlendiren özel formüller içerir. Yine kırmızı et tüketmek, çocuklarda bağışıklık sisteminin gelişmesine olanak sunar.

  • Sebze- Meyve Beslenmesi
Çocukların beslenme alışkanlıkları arasında her gün bir meyve mutlaka yer almalıdır. Taze meyve suları, güne zinde başlamanın formülleri arasındadır. Sebze yemekleri, çiğ sebzeler ve taze meyveler ile pek çok hastalık önlenir ve bağışıklık sistemi gelişkin hale gelir.

cocuklarda_bagisiklik_sistemi_guclendirme-600x399.jpg


Bağışıklık Sistemini Geliştiren Besinler
Sebzelerden özellikle; brokoli, ıspanak, kereviz, pazı ve yeşil yapraklı sebzeler bağışıklık sisteminin gelişmesine ve güçlenmesine olanak sunar. Bebeklik çağında beslenme alışkanlıklarına dahil edilen yoğurt, çocukların her gün 1 kase tüketmesi gereken gıdalar arasında yer alıyor.

Her güne 1 yumurta ile başlamak hem sağlıklı bir bedene sahip olmasını hem de bağışıklık sisteminin güçlenmesine olanak sunar. Süt ürünleri cömert şekilde tüketilmelidir. Peynir, tere yağ, süt, zeytin yağı ve doğal meyve suları ile beslenmesi daha zengin hale getirilmelidir.

C vitamini, A ve B grubu vitaminleri içeren gıdalar, günlük beslenme sistemine eklenmelidir.

Çocuklarda Bağışıklık Sistemini Güçlendirmenin Önemi Tıklayın !

Doğal Karışımlarla Çocuklara Özel Güçlendiriciler Tıklayın !

7-12 Yaş Çocuğun Beslenmesi İçin Günlük Örnek Menü Tıklayın !

Çocuğum Yemek Yemiyor… Diyorsanız Tıklayın !