fazla_kahve_icmenin_zararlari-585x330.jpg

Gün içerisinde sık sık tüketilen fazla kahve içmenin zararları nelerdir? Kahve kalp çarpıntısı yapar mı diye soranlar bu yazıya göz atabilir.

Fazla kahve içmenin zararları nelerdir?
Kahve toplumumuzda gün içerisinde sık sık tüketilen bir içecek. Kahveyi seven insanların kahveden vazgeçebilmesi çok zor. Uzmanlar ise fazla kahve tüketiminin neden olabileceği sorunlar konusunda uyarıyor. Fazla miktarda tüketildiğinde ise vücudu yorabilen içeriklere sahiptir. Gün içerisinde 2 fincandan fazla kahve tüketmenin zararları nelerdir?
fazla_kahve_icme-600x337.jpg

Sabah saatlerinde uykunuzu açmak için tükettiğiniz kahve, gece geç saatlerde tüketildiğinde uykunuzu kaçırabilir yada kaliteli uyku uyumanızı engeller. Fazla kahve tüketimi kalp çarpıntısına yol açabilir. Bu kişide huzursuzluk ve kalp sıkışmasına neden olabilir.

Eğer akşamları bu sorunlar ile karşılaşıyorsanız yapmanız gereken daha az miktarda kahve tüketmek olmalıdır. Özellikle akşamları saat 6’dan sonra kahve içmeyin. Bu sayede uykuya dalmanız kolaylaşacaktır. Kalp çarpıntılarınızında azalması söz konudur.

Devam eden kalp çarpıntılarınız, ateş basması, sol kolunuzda uyuşma gibi şikayetleriniz varsa vakit kaybetmeden doktora başvurmalısınız. Bu durum ciddi sağlık problemlerinin habercisi olabilir.