Yaşlanma belirtilerini azaltmak ve her zaman parlak bir cilde sahip olmak her kadının hayalidir. En önemli kıyafetiniz olan cildinize uygun ve doğru bakımları nasıl yapabileceğinizi sıraladık. Bu yöntemler ile kusursuz bir cildiniz olacak.
cilt_bakimi_2018.jpg


Tüm cildinize peeling uygulayın. Peeling cildi ölü derilerden arındırma işlemidir. Sadece yüzünüzü değil tüm cildinizi sık sık keseleyin veya özel peeling ürünleri kullanın.

Cildinizi hergün nemlendirin. Size uygun olan losyon, krem yada jel haldeki ürünleri kullanın.
Her 15 günde bir siyah noktaları yüzünüzden temizlemek için jelatin bir yüz maskesi kullanın. Bir çorba kaşığı cilde uygulanan jelatinini iki çorba kaşığı süt ile karıştırın, karışımı mikrodalga ile 10 saniye karıştırın, yüzünüze uygulayın ve kurumasını bekleyin. Sonrasında yavaşça soyun.

Cildinizin gözeneklerinden kir, yağ ve bakterileri çıkarmak için yatmadan önce yüzünüzü bir temizleyici ve ılık suyla yıkayın.
Güneş kremi kullandığınızdan emin olun. Ultraviyole ışınları erken kırışma, yaşlanma noktaları ve hatta cilt kanserinin ana nedenidir.
Su cildinizin optimal düzeyde çalışmasına yardımcı olur. Kuru cildin esnekliği azalmış olur.

Haftada 2 yada 3 defa göz çevrenize aleo vera jeli uygulayın.
Stresten kurtulmanız genç bir cildin en önemli kurallarından biridir. Stresten uzak durmaya çalışın.
Makyajınızı düzgün bir şekilde ve tamamen çıkardığınızdan emin olun.
Ayda en az bir kez pancar, havuç suyu, portakal suyundan oluşan güzellik detoksu hazırlayın. Bu içecek cildinize ihtiyacı olan vitaminleri sağlamış olur.

Egzersiz yapmak metabolizmayı hızlandırır ve toksinlerin atılmasına yardımcı olur.
Doğal ev yoğurdu ve şekerden oluşan peeling maskesi ile ölü derilerinizden kimyasal ürün kullanmadan kurtulabilirsiniz.
Uyku cildin kendisini yenilediği en önemli zaman dilimidir. Gün içerisinde yeterince uyumak yaşlanma belirtileri azaltır. Cildinize doğal parlaklık verir.

Yağlı ciltler yulaf, kuru ciltler avokado normal ve karma ciltler ise bal ve papaya maskeleri uygulayabilir.
Hücre yenileme özelliğine sahip olan biyotin kapsüllerini kullanabilirsiniz. Öncelik olarak doktorunuza danışın.
Yağlı cildiniz ile mücadele etmenin en önemli yollarında biride kil maskesidir. Saf kil kullandığınızdan emin olun. Sonrasında mutlaka nemlendirici uygulayın.

Göz çevrenizdeki morluklar ve şişlikler için çay poşetlerini kullanmak hızlı ve pratik bir çözümdür. Bir parça pamuğun üzerine yeşil çay damlatarak gözeneklerinizden kurtulabilirsiniz.
Parfümleri cilt yüzeyine sıkmayın. Giysinizde kullanmak en akıllıca olanıdır.
Kullandığınız makyaj malzemelerinin kaliteli olduğundan emin olun. Makyaj malzemelerinin hepsinde kullanılan kimyasallar ucuz ürünlerde daha fazladır ve cildinize ciddi zararlar verebilir.