Cildinizde portakal kabuğuna benzer çukurlar mı oluşmaya başladı? O halde sizler için derlediğimiz cilt deliklerine etki eden cilt maskelerine bir göz atın!

Zamanla yaşlanma ya da yetersiz cilt bakımı nedeniyle cildinizde ciddi çukurlar oluşur. Bu nedenle adeta portakalın dış kabuğuna benzetilir. Eminiz siz de yüzünüzdeki bu görünümden memnun değilsiniz. Cildinizin zamanla size isyan etmesi sonucu cildinizde mayın tarlası gibi oluşan çukurlar nasıl geçer, etkili maskeler neler diyorsanız tam yerindesiniz hanımlar. Şimdi sizlere doğal yollardan cilt delikleriyle başa çıkma yollarından bahsedeceğiz.

Cilt Delikleri İçin Etkili Cilt Maskeler Hangileri?

Cilt delikleri için paylaşmış olduğumuz maskeleri düzenli olarak uygulayarak cildinizin yeniden sıkılaşmasını sağlayabilirsiniz.

Sandal ağacı maskesi

Her türlü cilt sorununun üstesinden gelen sandal ağacı tozunu macun kıvamına getirin ve yüzünüze masaj yaparak uygulayın. Yüzünüzde 15 dakika beklettikten sonra ılık suyla güzelce yıkayın. Haftada bir bu işlemi uygulayarak istediğiniz sonucu alabilirsiniz.
cilt-delikleri-icin-etkili-cilt-maskeleri-1.jpg


Papaya Maskesi

Cilt için faydaları paha biçilmez maske önerilerinden biri de papaya maskesi. Püre haline getirdiğiniz papaya maskesini cildinize sürün ve 20 dakika bekletin. Daha sonra soğuk suyla yıkayın.

Yoğurt Maskesi

Yoğurt maskesini cilt sorunlarınızda denemediyseniz vakit kaybetmeyin deriz. Ev yoğurdunu özellikle çukurların olduğu alanlara sürün ve 20 dakika beklettikten sonra ılık suyla yıkayın. Haftada 2 kez uygulamanız yeterli.
cilt-delikleri-icin-etkili-cilt-maskeleri-2.jpg


Domates Maskesi


Cilt deliklerinin giderilmesinin yanında ciltteki pütürlü görünümü ortadan kaldırır. Domatesin bu faydalarından yararlanmak için domates suyunu yüzünüze sürün ve 20 dakika beklettikten sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayın. İşte bu kadar hanımlar!

Sizin de uyguladığınız bir öneriniz varsa yorumlarınızı bekliyoruz! :)

Editör: Neşe Akbaş