Akraba, eş, dost tanıdığınız birinin ya da birilerinin size uygun olduğunu düşündükleri biri ile tanıştırmalarına görücü usulü denir. Eski dönemlerdeki evliliklerin büyük çoğunluğu bu şekilde gelişiyordu. Günümüzde birçok kişinin yanlış bulduğu ancak hala destekçilerinin olduğu bir tanışma yöntemidir.

Görücü usulü tanıştırılmaların olumlu ve olumsuz yönleri vardır. Bunları incelediğinizde ilginç bilgiler ortaya çıkabiliyor. Olumlu yönlerine baktığımızda ise sizi ve karşı tarafı tanıyan insanlardan bahsediyoruz. Sizi yıllardır tanıdığı için neyi sevip, sevdiğinizi biliyor. Sizin hayata bakış açınızı tahmin edeceği için karşınıza çıkaracağı kişide bu doğrultuda oluyor. Bir açıdan bakıldığında hayatınıza girmesini istediği kişiyi ön sınavdan geçirmiş oluyor.
gorucu_usulu_evlilik_dogru_mu.jpg

Bu tanıştırılma türünün olumsuz yönlerinden biri ise araya girmiş olan tanıdığınız ileride ilişkinize karışma hakkında kendisinde görebiliyor. Siz hayatınıza girmesi istenen kişi ile tanıştığınızda kendinize uygun görmezseniz bunu yakınlarınıza söylemeniz zor olabiliyor. Arada bir akraba ya da arkadaşınız varsa kırıcı olmamak adına kendi kararınızı verirken zor durumda kalabiliyorsunuz.

Görücü usulü evlilik yapma fikri tamamen sizin kararınıza kalmalıdır. Sizde iki yakın arkadaşınızı tanıştırma konusunda ısrarcı olmamalısınız. Unutmayın ki bu yetişkin bireylerin kendi kararlarıdır. Saygı duyulması gerekiyor.